Ηλεκτρονική Έκδοση

Στάση εργασίας σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ την Τετάρτη

Τελευταία ενημέρωση:

Χειρόφρενο από τις 12.00 έως τις 16.00 την Τετάρτη τραβούν οι εργαζόμενοι σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ στο πλαίσιο στάσης εργασίας που εξήγγειλαν με αίτημα την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Όπως επισημαίνουν σε κοινή ανακοίνωσή τους τα σωματεία εργαζομένων «παρά τις κυβερνητικές "ιστορίες επιτυχίας" για αποδέσμευση από τα μνημόνια και άλλα τινά, η μνημονιακή πολιτική της ισοπέδωσης των εργασιακών σχέσεων συνεχίζεται με απόλυτη συνέπεια».

«Σε αυτό το πλαίσιο, παρότι εξαντλήσαμε όλες τις προσπάθειες διαλόγου η κυβέρνηση και η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ μας κάνουν "μπαλάκι" και αρνούνται, με διάφορα προσχήματα, να συζητήσουμε και να υπογράψουμε νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας» προσθέτουν.

Οι εργαζομένοι εκτιμούν πως στόχος είναι η πλήρης ισοπέδωση δικαιωμάτων και αποδοχών σε ΗΣΑΠ, Μετρό και Τραμ, με ατομικές συμβάσεις ή άλλα εφευρήματα.

 

Στη Δικαιοσύνη προσέφυγε η διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ προκειμένου να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η τετράωρη στάση εργασίας που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι σε ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, μετρό και τραμ.
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Συγκοινωνίες-Μεταφορές
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας