Ηλεκτρονική Έκδοση

Τουρκία: Ικανοποίηση για την ενταξιακή της πορεία προς την Ε.Ε.

«Μεταρρύθμιση, μετασχηματισμός και επικοινωνία» οι άξονες της τουρκικής κυβέρνησης

Σύμφωνα με τον Βολκάν Μποζκίρ, υπουργό αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις και επικεφαλής των διαπραγματεύσεων για ένταξη στην ΕΕ, η έκθεση είναι «ουσιαστικά ισορροπημένη και αντικειμενική».

«Σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκθέσεις, σημειώνουμε ότι η φετινή έκθεση χρησιμοποιεί πιο τεχνική γλώσσα, αποφεύγει τις αξιολογικές κρίσεις και βασίζεται κυρίως σε συμπεράσματα της ίδιας της Επιτροπής», ανέφερε ο Μποζκίρ σε δημοσιογράφους. «Θα αξιοποιήσουμε την έκθεση προόδου ως ένα εποικοδομητικό στοιχείο για την προώθηση της ενταξιακής διαδικασίας της Τουρκίας και την προώθηση των μεταρρυθμίσεων», πρόσθεσε. 

Ασχέτως του ανοίγματος νέων διαπραγματευτικών κεφαλαίων, «η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη διαδικασία των μεταρρυθμίσεων», συνέχισε ο Μποζκίρ μιλώντας στο έντυπο ευρωπαϊκής ενημέρωσης Agence Europe. Σύμφωνα με τον Μποζκίρ , «το 2014 υπήρξε χρονιά ενός νέου ξεκινήματος στις σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ.

Το νέο αυτό ξεκίνημα θα γίνει πιο δυναμικό το 2015 και σίγουρα θα συμβάλει στην επιτάχυνση της διαδικασίας ένταξης. Οι περιφερειακές και παγκόσμιες προκλήσεις υπογραμμίζουν τη σημασία της διαδικασίας ένταξης τόσο για την ίδια Τουρκία όσο και για την ΕΕ».

«Μεταρρύθμιση, μετασχηματισμός και επικοινωνία. Αυτές είναι οι τρεις λέξεις-κλειδιά που καθορίζουν τη διαδικασία ένταξης και είμαστε αποφασισμένοι να παραμείνουμε προσηλωμένοι σε αυτή», σημείωσε επίσης και συμπλήρωσε ότι σε συνεργασία με τη νέα Επιτροπή, «είμαστε πεπεισμένοι ότι οι σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ θα ενισχυθούν και ότι η ενταξιακή διαδικασία θα προχωρήσει».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Τουρκία
Ευρωπαϊκή Ένωση