Ηλεκτρονική Έκδοση

Αυστριακές «επιφυλάξεις» για την «ελληνική έξοδο» από το ΔΝΤ

«Το βλέπουμε με κάποια σκέψη και ανησυχία»

Τις επιφυλάξεις του εξέφρασε ο νέος Αυστριακός υπουργός Οικονομικών Χανς Γεργκ Σέλινγκ.

«Σκεπτικός» απέναντι στην επιθυμία της Ελλάδας για μια πρόωρη έξοδό της από το πρόγραμμα βοήθειας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, δήλωσε ο νέος υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Χανς Γεργκ Σέλινγκ, σε συνομιλία του με Αυστριακούς δημοσιογράφους, πριν τη έναρξη της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup στο Λουξεμβούργο.

«Δεν γνωρίζουμε ακόμη τις ακριβείς προτάσεις των Ελλήνων. Αλλά δεν είναι σίγουρο, αν οι Έλληνες θέλουν να ενταχθούν και πάλι σε ένα πρόγραμμα βοήθειας, ή όχι», σημείωσε ο Χανς Γεργκ Σέλινγκ, ο οποίος διαδέχτηκε στην ηγεσία του αυστριακού υπουργείου Οικονομικών τον Μίχαελ Σπίνετλεγκερ, που τον περασμένο Αύγουστο είχε παραιτηθεί από όλα τα αξιώματά του (αντικαγκελάριος, υπουργός Οικονομικών και αρχηγός του συγκυβερνώντος με τους Σοσιαλδημοκράτες συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος).

«Θα πρέπει να αναμένουμε, τι θα καταθέσουν οι Έλληνες. Αλλά θα πρέπει να πω, ότι το βλέπουμε με κάποια σκέψη και ανησυχία, καθώς έχουν γίνει στην Ελλάδα κινήσεις που υπήρξαν πολύ αποφασιστικές για την όλη εξέλιξη της χώρας. Υποθέτω πως αυτό δεν έχει φτάσει ακόμη στο τέλος», προσέθεσε ο Χανς Γεργκ Σέλινγκ.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Αυστρία
ΔΝΤ