Ηλεκτρονική Έκδοση

Προειδοποίηση για τσουνάμι

Δόνηση 7,4 Ρίχτερ στο Ελ Σαλβαδόρ

Τελευταία ενημέρωση:

Ισχυρή σεισμική δόνηση 7,4 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 21.51 (τοπική ώρα) στο Ελ Σαλβαδόρ και λίγη ώρα αργότερα εκδόθηκε προειδοποίηση για επικίνδυνα «κύματα τσουνάμι». Η ζώνη που είναι πιθανόν να πληγεί από παλιρροϊκά κύματα περιλαμβάνει τις ακτές της Νικαράγουας, της Ονδούρας και του Ελ Σαλβαδόρ και εκτείνεται σε ακτίνα 300 χιλιομέτρων από το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης, που εκτιμάται ότι έγινε αισθητή σε 1,3 εκατ.κατοίκους.

Το επίκεντρο του σεισμού καταγράφηκε σε θαλάσσια περιοχή σε απόσταση 106 χιλιομέτρων νότια- νοτιοανατολικά του Ουσουλουτάν στο Ελ Σαλβαδόρ και σε βάθος 70 χιλιομέτρων σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Παρατηρητήριο των ΗΠΑ.

Οι υπηρεσίες άμεσης επέμβασης του Ελ Σαλβαδόρ δεν έχουν πληροφορίες για εκτεταμένες υλικές ζημιές ή θύματα αλλά συμβουλεύουν τον πληθυσμό των παράκτιων περιοχών να μετακινηθεί προς την ενδοχώρα. Ο δήμαρχος της πόλης Σαν Μιγκέλ ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από πτώση στύλου ηλεκτροδότησης. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο σεισμός προκάλεσε διακοπή της ηλεκτροδότησης στις περιφέρειες του Σαν Μιγκέλ και του Ουσουλουτάν. Η ηλεκτροδότηση και οι τηλεπικοινωνίες έχουν διακοπεί σε ορισμένες συνοικίες της Μανάγκουα, στη γειτονική Νικαράγουα. Ο σεισμός έγινε επίσης αισθητός στην Ονδούρα και την Κόστα Ρίκα.
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Σεισμοί
Ελ Σαλβαδόρ