Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρύ προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ δείχνει δημοσκόπηση

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 6,5% έναντι της Νέας Δημοκρατίας, σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, δείχνει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρία GPO ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται το Ποτάμι και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ.

Στο ερώτημα "αν είχαμε εκλογές την επόμενη Κυριακή τι θα ψηφίζατε;", το 26,7% των ερωτηθέντων απαντάΣΥΡΙΖΑ και το 20,2% ΝΔ. Ακολουθούν: «Το Ποτάμι» με 6% .η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ με 5,7% έκαστος, το ΠΑΣΟΚ με 4% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3%. Το ΛΑΟΣ συγκεντρώνει 2,1% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,6%. «Άλλο Κόμμα» επέλεξε το 4,7% των ερωτηθέντων και Λευκό/ Άκυρο το 2,1%. Αδιευκρίνιστη παραμένει η ψήφος του 18,2% των ερωτηθέντων.

Στην ερώτηση περί καταλληλότερου πρωθυπουργού, προηγείται ο Αντώνης Σαμαράς με 43,1% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 37,2%. Κανένας απάντησε το 17,9%.

Σχετικά με το ζήτημα της εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, το 55,7% θεωρεί ότι τα κόμματα και οι βουλευτές πρέπει να επιλέξουν το κατάλληλο πρόσωπο, ενώ το 40,3% θεωρεί ότι πρέπει να καταψηφιστεί όποια πρόταση γίνει και να πάμε σε εκλογές. Το 4% απάντησε «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση για το χρέος της χώρας, το 48,9% των ερωτηθέντων υποστηρίζει ότι πρέπει να την κάνει μια κυβέρνηση που θα προκύψει από εκλογές, ενώ το 42,5% θεωρεί ότι πρέπει να την κάνει η σημερινή κυβέρνηση. Το 8,6% απάντησε «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

Η γεωγραφική κάλυψη της έρευνας είναι πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 9 - 13 Οκτωβρίου 2014 για το λογαριασμό του Mega.

(Πηγή:AMΠΕ)


 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Δημοσκοπήσεις & έρευνες γνώμης