Έντυπη Έκδοση

Προσπάθεια συσπείρωσης υπουργών και οπαδών

Με μία από τις σπάνιες συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου -αύριο στις έξι το απόγευμα- το Μαξίμου επιχειρεί να κλείσει τη συζήτηση περί ανασχηματισμού, να βάλει φρένο στις -προεκλογικής φύσεως- ενδοκυβερνητικές αρρυθμίες του προηγούμενου διαστήματος και να ενισχύσει την αποδυναμωμένη ρητορική περί εξόδου από το Μνημόνιο.

Τα σενάρια περί διορθωτικών παρεμβάσεων στην κυβέρνηση, με αφορμή την αποχώρηση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου στα τέλη του μήνα για την Κομισιόν -και τα οποία έθεταν στο στόχαστρο εκπροσώπους της «λαϊκής Δεξιάς», όπως ο Αργύρης Ντινόπουλος και η Σοφία Βούλτεψη-, «καίγονται» με την ανακοίνωση της συνεδρίασης, η οποία έχει επισήμως θέμα το συντονισμό του κυβερνητικού έργου. Αυτό δεν σημαίνει βεβαίως πως δεν θα σταλούν νέα αυστηρά μηνύματα προς τα μέλη της κυβέρνησης, σε συνέχεια της προσπάθειας να σταματήσουν οι παρενέργειες της εκλογολογίας που επιχειρήθηκε με την ψήφο εμπιστοσύνης, χωρίς πάντως αποτέλεσμα, καθώς όλοι στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται για πιθανές εκλογές.

Η Συγγρού συνεχίζει εν τω μεταξύ την προσπάθεια συσπείρωσης (προφανώς και διά παν ενδεχόμενον) της γαλάζιας βάσης με εκδηλώσεις σε επίπεδο νομών, η πρώτη εκ των οποίων θα πραγματοποιηθεί αύριο στην Πάτρα με ομιλητή τον πρόεδρο της Βουλής και έχοντα απήχηση στο νεοδημοκρατικό ακροατήριο Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Ο προγραμματισμός της προσπάθειας επαναπροσέγγισης μεσαίων, κυρίως, στελεχών με αυτές τις εκδηλώσεις συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της εκτελεστικής γραμματείας της Ν.Δ., κατά την οποία ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος τόνισε ότι «στρατηγική επιλογή της Ν.Δ. είναι να γίνουν οι εκλογές στο τέλος της τετραετίας το 2016», πρόσθεσε ωστόσο ότι «θα κάνουν λάθος όσοι νομίζουν πως μπορούν να βρουν απροετοίμαστη τη Ν.Δ.».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Κυβέρνηση
Νέα Δημοκρατία