Έντυπη Έκδοση

ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ - ΣΑΜΑΡΑ, ΛΕΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ

«Θα πάει να του πει να παραιτηθεί»

Καμία συναίνεση με τα μνημόνια, διαμηνύει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα όσα λέγονται περί συνάντησης ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα. «Θα πάμε» είπε ο Νίκος Παππάς, διευκρινίζοντας όμως πως θα ζητηθεί από τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί, επιλέγοντας την ομαλή μετάβαση από την τετράμηνη ακυβερνησία. «Προφανώς και δεν θα την αρνηθεί την πρόσκληση ο κ.

Εχουμε κυβέρνηση με ζωή τριών-τεσσάρων μηνών, λένε στον ΣΥΡΙΖΑ Εχουμε κυβέρνηση με ζωή τριών-τεσσάρων μηνών, λένε στον ΣΥΡΙΖΑ Τσίπρας και θα πει ενώπιον του πρωθυπουργού αυτά που πρέπει να του πει και τις δημόσια διατυπωμένες θέσεις μας.

Οπως είχε πει ο κ. Σαμαράς το 2011 στον κ. Παπανδρέου ότι πρέπει να παραιτηθεί, φαντάζομαι ότι είναι ευκαιρία να το ακούσει διά ζώσης», υπογράμμισε ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα (Βήμα fm).

Επισημαίνοντας ότι το πολιτικό κλίμα όπως καταγράφεται σε αυτή τη φάση είναι έντονα ασφυκτικό για την κυβέρνηση και αποτρεπτικό των όποιων συναινέσεων θα επιθυμούσε για να κρατηθεί στην εξουσία.

«Η ΔΗΜΑΡ έκανε ένα συνέδριο και στο πλαίσιο των πολιτικών του αποφάσεων -πράγμα που εμείς το χαρακτηρίσαμε θετικό, χωρίς μισόλογα- διατυπώνει την άποψη ότι η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση χωρίς τη Ν.Δ. Δεύτερον, υπάρχει πλειάδα ανεξάρτητων βουλευτών που έχει τοποθετηθεί και πει ότι δεν ψηφίζει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, διότι δεν συμφωνεί με τις εφαρμοζόμενες πολιτικές.

Εχει, λοιπόν, διαμορφωθεί ένα περιβάλλον που προεξοφλεί ότι έχουμε κυβέρνηση με ακραία διάρκεια ζωής τρεις-τέσσερις μήνες και αυτό δεν διευκολύνει» είπε ο κ. Παππάς, που σε άλλο σημείο και ερωτηθείς σχετικά επανέλαβε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός δεν νομιμοποιείται να προχωρήσει σε καμία συμφωνία για το χρέος.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή τη στιγμή η πρώτη πολιτική δύναμη. Συνεπώς, πρέπει να κάνει ξεκάθαρο όχι απέναντι στην κυβέρνηση, διότι δεν κρατάει κανένα κλειδί εξελίξεων, αλλά και προς τους εταίρους μας, ότι οποιαδήποτε συμφωνία με τους εταίρους μας δεσμεύει τη χώρα και είναι μακρόχρονη πρέπει να έχει τουλάχιστον τη βασική συμφωνία μας και να προκύψει από Βουλή που θα έχει πίσω της τη φρέσκια λαϊκή εντολή», σημείωσε ο κ. Παππάς.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ