Έντυπη Έκδοση

Σε δίκη ο Καμμένος για την προτροπή σε λιντσάρισμα

Στο σκαμνί ο Πάνος Καμμένος για δημόσια προτροπή σε λιντσάρισμα. Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων παραπέμπεται να δικαστεί σε Μονομελές Πλημμελειοδικείο κατηγορούμενος ότι προέτρεψε τους κατοίκους της Βορειοανατολικής Χαλκιδικής να λιντσάρουν τον δήμαρχο Αριστοτέλη Χαλκιδικής Χρήστο Πάχτα που υποστηρίζει ανοικτά την εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές.

Η παραπομπή σε δίκη πραγματοποιήθηκε μόλις ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική εξέταση και μέχρι χθες δεν είχε προσδιοριστεί η ημερομηνία της δικασίμου. Η δικογραφία σχηματίστηκε αυτεπάγγελτα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, πριν από ένα χρόνο, ενώ η ποινική δίωξη για την «προτροπή σε τέλεση κακουργήματος ή πλημμελήματος» ασκήθηκε μετά την άρση της βουλευτικής ασυλίας του κ. Καμμένου από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Οταν κυκλοφόρησε το βίντεο με την επίδικη δήλωση Καμμένου στο Διαδίκτυο, ο τότε προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Ευάγγελος Μαδεμλής έδωσε παραγγελία να σχηματιστεί δικογραφία και την υπόθεση χειρίστηκε η τότε εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης -σημερινή προϊσταμένη- Σύρμω Κακάλη, η οποία ανέθεσε στο Τμήμα Προστασίας Κράτους και Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης να διαπιστώσει αν στοιχειοθετείται το παραπάνω αδίκημα. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εκλήθη να καταθέσει, χωρίς όρκο, σε πταισματοδίκη της Αθήνας.

Το Σεπτέμβριο 2013, ο Πάνος Καμμένος είχε πραγματοποιήσει την κεντρική του ομιλία στο πλαίσιο της 78ης ΔΕΘ και όταν αποχωρούσε από το συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» άκουσε τις διαμαρτυρίες κατοίκων του Νεοχωρίου Χαλκιδικής για τον Χρήστο Πάχτα. Ο πρώην δήμαρχος Αριστοτέλη είχε ανακοινώσει στους κατοίκους ότι υδροδοτούνται με ακατάλληλο νερό που περιέχει αρσενικό, ενώ δίπλα στο χωριό γίνονταν εργασίες εξόρυξης χρυσού. «Πρέπει ο Πάχτας να μην μπορεί να κυκλοφορήσει, λιντσάρετέ τον» είχε πει τότε ο κ. Καμμένος και η δήλωση καταγράφηκε σε βίντεο που έκανε το γύρο του Διαδικτύου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ
Ανεξάρτητοι Έλληνες (ΑΝΕΛ)