Έντυπη Έκδοση

Ζητούν έκτακτο συνέδριο στο ΠΑΣΟΚ, με 4.000 υπογραφές

Με μια ευθεία κίνηση αναμέτρησης δυνάμεων επέλεξε να συνεχίσει την αμφισβήτησή της στην επιλογή του Ευάγγελου Βενιζέλου για συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης η κίνηση των «75», η οποία παρουσίασε κείμενο 4.000 υπογραφών με το οποίο ζητά έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

Η κίνηση αυτή, που ήρθε μόλις μία μέρα μετά την ανακοίνωση της σύνθεσης της συντονιστικής γραμματείας που θα αναλάβει τη διοργάνωση του συνεδρίου της Δ.Π., ερμηνεύεται και ως δηλωτική των διαθέσεων του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ σε ανάλογους τόνους ήταν και η απάντηση της Χαριλάου Τρικούπη.

Στο πολυσέλιδο κείμενο, που υπογράφουν μεταξύ άλλων οι Μιχάλης Καρχιμάκης, Γιώργος Πεταλωτής και Γρηγόρης Νιώτης, κατηγορούν την ηγεσία Βενιζέλου για «επικίνδυνη αντιδημοκρατική εκτροπή» σε ό,τι αφορά την εσωκομματική λειτουργία του ΠΑΣΟΚ και έλλειψη καταστατικής νομιμοποίησης της ηγεσίας να προχωρήσει σε συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης, ενώ παράλληλα εγκαλούν τον πρόεδρο του κόμματος για «διμερή σύμπραξη με τη Ν.Δ. που αλλοίωσε τη φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ».

Από τη Χαριλάου Τρικούπη σχολίασαν δηκτικά ότι κανένα κομματικό όργανο δεν αποφάσισε την υπαγωγή της χώρας στο Μνημόνιο το 2010 και τη συγκυβέρνηση Παπαδήμου το 2011 και επισημαίνουν «πάει όμως πολύ άνθρωποι που στήριξαν, στην πιο σκληρή φάση, τέτοιες αποφάσεις να παριστάνουν τώρα τον ανήξερο και ευαίσθητο».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Συνέδρια
ΠΑΣΟΚ