Έντυπη Έκδοση

Εκκληση για εθελοντές

Στη μάχη της καταπολέμησης του ιού Εμπολα μπήκε πριν από μερικές μέρες η γνωστή ιστοσελίδα για καμπάνιες συλλογής υπογραφών και κινητοποίησης πολιτών γύρω από διάφορα θέματα, «avaaz.org./ The World in Action».

Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας ξεκίνησαν την καμπάνια «People vs Ebola», μέσω της οποίας απευθύνουν έκκληση και αναζητούν εθελοντές για να βοηθήσουν στη μάχη κατά του ιού που έχει προκαλέσει εκατοντάδες θανάτους στην Αφρική, και τα πρώτα θύματα στην Ευρώπη, ενώ έκανε την εμφάνισή του και στις ΗΠΑ. Οπως αναφέρουν στο κείμενο της καμπάνιας οι διαχειριστές της ιστοσελίδας, η πιο επείγουσα ανάγκη για να σταματήσει η επέκταση του ιού είναι οι εθελοντές.

Με τη φράση «Take Action Now» («Δράσε τώρα») οι διαχειριστές της ιστοσελίδας καλούν επιστήμονες και μη, απ' όλο τον κόσμο να βοηθήσουν στη μάχη κατά του ιού Εμπολα, ο οποίος, όπως επισημαίνουν, βρίσκεται εκτός ελέγχου. «Τα κρούσματα στη Δυτική Αφρική διπλασιάζονται κάθε 2-3 εβδομάδες και η τελευταία εκτίμηση λέει ότι μέχρι 1,4 εκατομμύρια άνθρωποι θα μπορούσαν να έχουν μολυνθεί ώς τα μέσα Ιανουαρίου. Σε αυτή την κλίμακα, αυτό το τέρας απειλεί ολόκληρο τον κόσμο» αναφέρεται στο κείμενο της καμπάνιας.

Επισημαίνεται ότι προηγούμενες επιδημίες του ιού είχαν περιοριστεί σε μικρούς αριθμούς θυμάτων, αλλά αυτή τη φορά έχει κατακλύσει τα αδύναμα συστήματα υγείας της Δυτ. Αφρικής. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στη Λιβερία αντιστοιχεί ένας γιατρός ανά 100.000 κατοίκους. Και ότι οι κυβερνήσεις παρέχουν κεφάλαια, αλλά δεν επαρκεί το ιατρικό προσωπικό για την αναχαίτιση της επιδημίας.

Και ζητείται από όσους θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή ως εθελοντές να στείλουν τα στοιχεία τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://secure. avaaz.org/en/ebola_volunteers_thank_you_3/?bkZGxgb&v=47377

Στην ίδια διεύθυνση παρέχονται οδηγίες και πληροφορίες για σειρά ερωτημάτων.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Εθελοντισμός
Μεταδοτικές ασθένειες και αντιμετώπιση
Υγεία
Κύριο θέμα
Επίδομα επικινδυνότητας ζητούν οι νοσηλευτές...