Έντυπη Έκδοση

...και στην Αγγλία απεργούν για αύξηση 1%

«Είναι απίστευτο. Τη στιγμή που οι βουλευτές θα δουν το μισθό τους να αυξάνεται κατά 10%, σε εμάς λένε ότι οι μαίες δεν μπορούν να λάβουν αύξηση της τάξεως του 1% ετησίως - δηλαδή μικρότερη από τον πληθωρισμό», έγραφαν εκατοντάδες πανό.

Απεργιακές κινητοποιήσεις με μισθολογικά αιτήματα πραγματοποιούν πρώτη φορά εδώ και 30 χρόνια χιλιάδες εργαζόμενοι στον τομέα υγείας της Βρετανίας διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της κυβέρνησης Κάμερον να μην δώσει αύξηση της τάξης του 1% σε όλο τον κλάδο.

Χθες 400.000 εργαζόμενοι -από τα 1,3 εκατ. στην Αγγλία- πραγματοποίησαν τετράωρη στάση εργασίας από τις 7 έως τις 11 το πρωί, και στη συνέχεια από τις 11 έως τις 3 αντίστοιχη στάση οι συνάδελφοί τους στα νοσοκομεία στη Β. Ιρλανδία. Οι κινητοποιήσεις στις οποίες συμμετέχουν νοσοκόμες, νοσηλευτές, μαίες, βοηθητικό προσωπικό, πληρώματα ασθενοφόρων αλλά όχι γιατροί και οδοντίατροι, θα συνεχιστούν για τέσσερις ημέρες και σήμερα για συμμετοχή στην απεργία ψηφίζουν οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας στην Ουαλία. Υπογραμμίζεται ότι επηρεάζονται μόνο προγραμματισμένα ραντεβού και όχι υπηρεσίες επειγόντων περιστατικών.

Τα συνδικάτα καταγγέλλουν την απόφαση του υπουργείου Υγείας να μην προχωρήσει στις αυξήσεις του 1% για όλο το προσωπικό στον τομέα υγείας στην Αγγλία και τη Β. Ιρλανδία, αλλά να συμφωνήσει σε προοδευτικές αυξήσεις της τάξεως του 3%, οι οποίες συνδέονται με την εμπειρία και τα χρόνια εργασίας για το 55% των εργαζομένων. Στη Σκοτία η τοπική κυβέρνηση προχώρησε στην προτεινόμενη αύξηση του 1% για το σύνολο των εργαζομένων.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Αγγλία
Κινητοποιήσεις