Έντυπη Έκδοση

ΔΟΕ-ΟΛΜΕ συντονίζουν τους αγώνες τους

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις των εκπαιδευτικών εναντίον της αξιολόγησης και της κυβερνητικής πολιτικής στο χώρο της Παιδείας, καθώς δάσκαλοι και καθηγητές αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Χθες τα διοικητικά συμβούλια της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ συναντήθηκαν προκειμένου οι δύο ομοσπονδίες να συντονίσουν τις επόμενες ενέργειές τους.

Στη σχετική ανακοίνωση, δάσκαλοι και καθηγητές τόνισαν την αναγκαιότητα συμπόρευσης όλων των δυνάμεων της εργασίας και κάλεσαν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ σε συντονισμένες απεργίες, με αφετηρία το μήνα Νοέμβριο. Απώτερος σκοπός είναι ένας γενικός απεργιακός αγώνας, με αφετηρία τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών, ο οποίος θα αναδεικνύει τα προβλήματα όλων των εργαζομένων τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα.

Κοινό συλλαλητήριο

Επίσης αποφασίστηκε η πραγματοποίηση κοινών συλλαλητηρίων ΔΟΕ και ΟΛΜΕ για την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου στις 6 μ.μ. σε Αθήνα (Προπύλαια Πανεπιστημίου) και Θεσσαλονίκη (άγαλμα Βενιζέλου), αλλά και στις έδρες των περιφερειών της χώρας.

Με την ανακοίνωσή τους οι εκπαιδευτικοί αναζητούν στηρίγματα και εκτός του χώρου της Παιδείας, καλώντας τους γονείς και την ελληνική κοινωνία γενικότερα να ενισχύσουν με τον τρόπο τους τις κινητοποιήσεις κατά της εκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Τέλος, ΟΛΜΕ και ΔΟΕ ζήτησαν τη συμμόρφωση των εκπαιδευτικών στις αποφάσεις των ομοσπονδιών για απεργία - αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης και δήλωσαν την πρόθεσή τους να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους εναντίον της διαθεσιμότητας των συναδέλφων τους.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
ΟΛΜΕ
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Συνδικαλιστικές και επαγγελματικές οργανώσεις
Κινητοποιήσεις
Εκπαιδευτικοί/Καθηγητές