Έντυπη Έκδοση

Ακατάλληλο για εγκατάσταση ανθρώπων το όρος Πατέρας

Κλειστός για τον Τύπο και φυλασσόμενος παραμένει ο χώρος της πρώην αμερικανικής βάσης στην κορυφή Κανδύλι του όρους Πατέρας, όπου, σύμφωνα με το υφιστάμενο σχέδιο, εάν δεν βρεθεί άλλος χώρος, θα μεταφερθούν οι Τσιγγάνοι του Χαλανδρίου.

Ο χώρος της πρώην αμερικανικής βάσης στην άγονη κορυφή Κανδύλι του όρους Πατέρας, όπου πρόκειται να μεταφερθούν οι Τσιγγάνοι του Χαλανδρίου. Το μέρος δεν προσφέρεται επ' ουδενί για κατοίκιση, μόνιμη ή προσωρινή Ο χώρος της πρώην αμερικανικής βάσης στην άγονη κορυφή Κανδύλι του όρους Πατέρας, όπου πρόκειται να μεταφερθούν οι Τσιγγάνοι του Χαλανδρίου. Το μέρος δεν προσφέρεται επ' ουδενί για κατοίκιση, μόνιμη ή προσωρινή Για να μην αποδοθούν ευθύνες εκεί που δεν πρέπει, η φωτογραφία έχει παρθεί αποκλειστικά από την είσοδο του χώρου. Ακόμη και έτσι όμως, φαίνεται καθαρά η αλήθεια. Η εν λόγω δομή δημιουργήθηκε με αποκλειστικό στόχο να λειτουργήσει ως στρατιωτική βάση ή συναφής δομή και τίποτε άλλο. Το μέρος δεν προσφέρεται επ' ουδενί για ανθρώπινη εγκατάσταση, μόνιμη ή και προσωρινή.

Μιλάμε για μία άγονη κορυφή, η οποία λόγω της θέσης της εν μέσω φαραγγιών, τα οποία τη χωρίζουν από άλλες κορυφές, αφ' ενός μαστιγώνεται ανελέητα από τον αέρα και αφ' ετέρου βρίσκεται σχεδόν μόνιμα υπό σκιά, πράγμα που την καθιστά απόλυτα εχθρική για τον άνθρωπο. Ακόμη, οι πλαγιές που την περιβάλλουν είναι όχι μόνο κάθετες, αλλά και λόγω της φύσης του εδάφους, χωρίς δέντρα να το συγκρατούν, κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή από κατολισθήσεις. Φυσικά, έχουν τοποθετηθεί κάγκελα, αλλά ακόμη κι έτσι, είναι ασφαλή; Είναι δυνατόν να κατοικήσουν εκεί παιδάκια;

Ο δρόμος που την ενώνει με τις κατοικημένες περιοχές, όντας ούτως ή άλλως δύσβατος, σύμφωνα με πληροφορίες, πιάνει πάγο τους χειμερινούς μήνες και γίνεται πλήρως αδιάβατος, ενώ σε σημεία έχει υποστεί και αυτός κατολισθήσεις και επί της ουσίας πρέπει να διανοιχθεί από άλλα ασφαλέστερα σημεία. Οποιος πάει εκεί, θα καταλάβει πως δεν μπορούν να κατοικήσουν άνθρωποι.

Αυτός είναι ο καταυλισμός για τον οποίο ο γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Μανώλης Αγγελάκας, έχει δηλώσει πως «πληροί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις που ορίζουν οι Διεθνείς Συμβάσεις για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Γιατί τόση πρεμούρα; Και γιατί δεν επιτρέπει τη λήψη φωτογραφιών, αφού όλα είναι εντάξει;

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Μειονότητα/Μουσουλμανική/Ρομά
Φυλές/Κοινότητες
Ρομά