Έντυπη Έκδοση

«Βόμβα» σκουπιδιών στην Τρίπολη

Συναγερμός έχει σημάνει στην Τρίπολη λόγω των σκουπιδιών που έχουν συσσωρευτεί στους δρόμους και τις πλατείες της πόλης. Ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης κήρυξε το Δήμο Τρίπολης σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για χρονικό διάστημα τριών μηνών - έως και τις 10 Ιανουαρίου 2015.

Η απόφαση ελήφθη, όπως είπε, για την προστασία της δημόσιας υγείας των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης, αλλά και για την προστασία του περιβάλλοντος και την πρόληψη από επικίνδυνη ρύπανση.

Οπως αναφέρει η ίδια η απόφαση, «η κατάσταση έχει ξεπεράσει κάθε όριο αντοχής και έχει λάβει διαστάσεις υγειονομικής κρίσης. Παράλληλα, εξακολουθούν να παραμένουν συσσωρευμένοι όγκοι αστικών αποβλήτων που συνεχώς αυξάνονται. Η συνέχιση της μη αποκομιδής των απορριμμάτων παίρνει πλέον σοβαρές και επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία διαστάσεις λόγω του μεγάλου χρόνου παραμονής τους στους δρόμους, εκτός κάδων.

Αντίθετα σε αυτή τη λύση είναι τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας πως πρέπει να γίνει πρώτα η διαλογή στην πηγή κατά δήμους ή κατά ομάδες δήμων και μετά η επεξεργασία μικρών υπολειμμάτων. Ακόμα διαφωνία υπάρχει και για τη χρηματοδότηση για την επίλυση του προβλήματος, που θα γίνει από το Δημόσιο και μια ιδιωτική εταιρεία (ΣΔΙΤ), καθώς και για την επιλογή των τοποθεσιών, που θα γίνει μόνο από την εταιρεία.

Αναπάντητο ερώτημα είναι τι θα συμβεί με τα σκουπίδια και σε άλλους δήμους της Πελοποννήσου. Ε. ΒΑΣ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Διαχείριση απορριμμάτων
Τοπική Αυτοδιοίκηση