Έντυπη Έκδοση

Στο αυτόφωρο η κακοποίηση ζώων

Με τη διαδικασία του αυτοφώρου θα συλλαμβάνονται όσοι κακοποιούν ή βασανίζουν ζώα, σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, με αφορμή τα αυξανόμενα φαινόμενα βίαιης συμπεριφοράς εναντίον των ζώων.

Στην παραγγελία της προς τους εισαγγελείες Εφετών, η κ. Κουτζαμάνη ζητεί να εξετάζονται άμεσα και με προσοχή όλες οι σχετικές καταγγελίες, ακόμη και στο Διαδίκτυο, αναφορικά με περιστατικά βασανισμού ή πράξεις βίας κατά ζώων, όπως δηλητηρίαση, κρέμασμα, πνιγμό, ακρωτηριασμό κ.λπ. και οι δράστες να συλλαμβάνονται και να παραπέμπονται με τη διαδικασία του αυτοφώρου, διαφορετικά, αν δεν είναι αυτό εφικτό, να υποβάλλεται εναντίον τους μήνυση.

«Η συμπεριφορά μας προς τα ζώα καταδεικνύει τον πολιτισμό μας», τονίζει η εισαγγελική λειτουργός, η οποία υπενθυμίζει το ισχύον νομοθετικό καθεστώς σύμφωνα με το οποίο ακόμα και η παράνομη εμπορία ζώου συντροφιάς (όπως και άλλα αδικήματα) τιμωρείται με φυλάκιση που ξεκινά από 12 μήνες, ενώ υπάρχουν και χρηματικά πρόστιμα από 3.000 έως και 15.000 ευρώ, ανάλογα το αδίκημα. Β. ΦΩΤ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Εισαγγελικές έρευνες
Αρειος Πάγος
Θέματα ζώων