Έντυπη Έκδοση

Νέα παραίτηση εν όψει εκλογών

Αυξάνονται μέρα με τη μέρα οι παραιτήσεις κυβερνητικών στελεχών, καθώς είναι ορατό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στις αρχές του 2015, εν όψει προεδρικής εκλογής. Χθες, παραιτήθηκε ο γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης Μαρίνος Σκανδάμης, θέση την οποία κατείχε επί πέντε σχεδόν χρόνια, αφού ανέλαβε καθήκοντα επί υπουργίας Καστανίδη.

Αν και στην επιστολή που έστειλε προς τον υπουργό Δικαιοσύνης επικαλείται προσωπικούς λόγους, πληροφορίες αναφέρουν ότι παραιτείται προκειμένου να είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές. Οπως είναι γνωστό, οι γενικοί γραμματείς της κυβέρνησης έχουν κώλυμα εκλογιμότητας σε περίπτωση που δεν παραιτηθούν 18 μήνες πριν από τον προγραμματισμένο χρόνο των εκλογών, δηλαδή τον Ιούνιο του 2016.

Θυμίζουμε ότι στο τέλος του περασμένου Σεπτεμβρίου υπήρξε μπαράζ παραιτήσεων τριών γενικών γραμματέων για τον ίδιο λόγο και συγκεκριμένα των γ.γ. Συντονισμού της κυβέρνησης Δημ. Βαρτζόπουλου, Ενημέρωσης Ανδ. Κατσανιώτη και Επικοινωνίας Γ. Παναγιωτόπουλου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων