Έντυπη Έκδοση

ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΤΟΥ «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟΥ»

Τον καίνε οι καταθέσεις

Στον τραπεζικό λογαριασμό του γιατρού του ΕΣΥ βρέθηκαν καταθέσεις από φαρμακευτική εταιρεία και φυσικά πρόσωπα...

Για αδιαφανείς οικονομικές συναλλαγές κατηγορείται πρώην διευθυντής κλινικής του «Θεαγενείου» Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Με βάση το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας, ο εισαγγελέας αντιμετώπισης εγκλημάτων διαφθοράς Αργύρης Δημόπουλος ζήτησε να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Εδωσε εντολή στην επίκουρη εισαγγελέα διαφθοράς Χριστίνα Καπαμά να απαγγείλει την κατηγορία της «νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ' εξακολούθηση και κατά συνήθεια», εναντίον του γιατρού. Στους τραπεζικούς λογαριασμούς του πρώην διευθυντή της Αιματολογικής Κλινικής του «Θεαγενείου» βρέθηκαν αδικαιολόγητα ποσά - δυσανάλογα προς τις αποδοχές του.

Από την έρευνα των επιθεωρητών υγείας προέκυψε ότι ο γιατρός του ΕΣΥ πραγματοποίησε αδιαφανείς οικονομικές συναλλαγές με φαρμακευτική εταιρεία η οποία προμήθευε την παραπάνω κλινική, της οποίας ήταν διευθυντής, με φάρμακα κι άλλα ιατρικά υλικά, τη χρονική περίοδο 2001-2010. Στο επιβαρυντικό πόρισμα αναφέρεται ότι εντοπίστηκαν:

- Τραπεζικός λογαριασμός με καταθέσεις ύψους 289.321 ευρώ προερχόμενες από φαρμακευτική εταιρεία και εταιρεία διοργάνωσης συνεδρίων.

- Καταθέσεις ύψους 254.368 ευρώ που πραγματοποιήθηκαν από άγνωστους καταθέτες που δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστούν λόγω ελλιπών τηρουμένων στοιχείων από την τράπεζα.

- Καταθέσεις ύψους 14.400 ευρώ από φυσικά πρόσωπα. Για τη διακίνηση των χρηματικών ποσών οι επιθεωρητές ζήτησαν να γίνει περαιτέρω έρευνα από το ΣΔΟΕ.

- Αγορά δύο ομολόγων αξίας 350.000 ευρώ και 150.000 ευρώ, αντίστοιχα το 2006 και το 2008. Δωρεές δύο αυτοκινήτων, συνολικής αξίας 22.000 ευρώ κ.ά.

Ο κατηγορούμενος γιατρός φέρεται ότι έβαλε στον προσωπικό του λογαριασμό ακόμη και 5.000 ευρώ που έδωσε ως δωρεά ένας ασθενής προς το νοσοκομείο. Τα παραπάνω χρηματικά ποσά δεν αντιστοιχούν στις τακτικές αποδοχές του πρώην διευθυντή της νοσοκομειακής κλινικής, ο οποίος φέρεται ότι κατέθεσε προανακριτικά πως ξέχασε να τα δηλώσει.

Η παραπάνω φαρμακευτική εταιρεία προέκυψε ότι κατέθετε χρήματα και σε τραπεζικούς λογαριασμούς της φαρμακοποιού του παραπάνω νοσοκομείου η οποία έχει παραπεμφθεί σε δίκη, με ξεχωριστή δικογραφία. Η ποινική διαδικασία κινήθηκε ύστερα από καταγγελία.

Το φακελάκι

* Διευθυντής Γυναικολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Ο Αγιος Δημήτριος» συνελήφθη με την κατηγορία ότι απαίτησε και πήρε «φακελάκι»... 50 ευρώ από ασθενή προκειμένου να πραγματοποιήσει επέμβαση ρουτίνας. Ο γυναικολόγος συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, υπηρεσία στην οποία κατέφυγε η ασθενής. Ακολούθησε επιχείρηση των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ. που τον συνέλαβαν επ' αυτοφώρω με προσημειωμένο χαρτονόμισμα. Σήμερα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Τον προηγούμενο μήνα είχε συλληφθεί, πάλι από τους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ., ο διευθυντής της παιδοχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», κατηγορούμενος ότι ζήτησε και πήρε «φακελάκι» 1.000 ευρώ από νεαρό, τον οποίο επρόκειτο να χειρουργήσει. Ο κατηγορούμενος -πανεπιστημιακός- γιατρός παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή και αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση ύψους 10.000 ευρώ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
ΕΣΥ
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Διαφθορά