Έντυπη Έκδοση

Στην «τσιμπίδα» τρεις εφοριακοί

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Τρεις εφοριακοί κατηγορούνται για αδικαιολόγητα ποσά που βρέθηκαν στην κατοχή τους. Εις βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη, με παραγγελία του εισαγγελέα εγκλημάτων διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αργύρη Δημόπουλου.

Οι δύο απ' τους εφοριακούς κατηγορούνται για «νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ' εξακολούθηση και κατ' επάγγελμα». Πρόκειται για τους πρώην προϊστάμενο και επόπτη της Δ' ΔΟΥ, που είναι ήδη κατηγορούμενοι και για «απιστία στην υπηρεσία» που αφορά υπόθεση παράνομης επιστροφής ΦΠΑ. Κατά το άνοιγμα των τραπεζικών τους λογαριασμών εντοπίστηκαν 400.000 ευρώ και 100.000 ευρώ αντίστοιχα, που δεν δικαιολογούνται.

Από την έρευνα προέκυψε και η εμπλοκή του τρίτου εφοριακού. Σε λογαριασμό του βρέθηκαν 329.000 ευρώ που δεν συνδέονται με τα τακτικά εισοδήματα και τα λοιπά περιουσιακά του στοιχεία. Ο συγκεκριμένος έχει καταδικαστεί αμετάκλητα, σε 15μηνη φυλάκιση με αναστολή, για «ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες». Επειδή δεν προβλέπεται να κατηγορηθεί για παρεμφερές αδίκημα, όπως είναι η «νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες», ο κ. Δημόπουλος παρήγγειλε να ασκηθεί ποινική δίωξη εις βάρος του για «απιστία στην υπηρεσία».

Και ταμίας δήμου

Κάθειρξη 18 ετών για υπεξαίρεση επέβαλε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης στην ειδική ταμία του πρώην Δήμου Νεάπολης Λασιθίου, για τη «μαύρη τρύπα» στο ταμείο του δήμου. Επίσης, το Δικαστήριο ακόμη επιδίκασε αποζημίωση στον δήμο 10.000 ευρώ, ενώ αποφάσισε η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Η καταδικασθείσα στην απολογία της παραδέχτηκε πως προέβη στην υπεξαίρεση ποσού 237.000 ευρώ και ζήτησε συγγνώμη, υποστηρίζοντας ότι αναγκάστηκε να κάνει την υπεξαίρεση, αφού είχε πέσει θύμα κυκλώματος τοκογλύφων, ενώ για το υπόλοιπο πόσο του ελλείμματος -περίπου 800.000- δήλωσε άγνοια. Με την ίδια απόφαση, το δικαστήριο αθώωσε τον πρώην δήμαρχο Νεάπολης, Νίκο Καστρινάκη, λόγω αμφιβολιών και έκρινε, επίσης, αθώους 4 ακόμη εμπλεκομένους στην υπόθεση. Β. ΠΑΠ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αστυνομικό ρεπορτάζ