Έντυπη Έκδοση

Διαμαρτυρίες για τις αυξήσεις στα εισιτήρια του ΟΑΣΘ

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας τέθηκε χθες το θέμα των αυξήσεων στα εισιτήρια του ΟΑΣΘ. Μέλη του Συντονιστικού Πολιτών και Συλλογικοτήτων που έχει σχηματιστεί κατά των αυξήσεων βρέθηκαν χθες στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και κατήγγειλαν από του βήματος ότι πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά αύξηση της τιμής των εισιτηρίων, τη στιγμή που παραμένουν εγγυημένα τα κέρδη των μετόχων του ΟΑΣΘ.

Είναι η τρίτη αύξηση στην τιμή των εισιτηρίων, ενώ παραμένουν εγγυημένα τα κέρδη των μετόχων του ΟΑΣΘ Είναι η τρίτη αύξηση στην τιμή των εισιτηρίων, ενώ παραμένουν εγγυημένα τα κέρδη των μετόχων του ΟΑΣΘ Οπως είπαν, η «λύση» που συμφωνήθηκε μεταξύ συναρμόδιων υπουργείων και ΟΑΣΘ, με μείωση της κρατικής ενίσχυσης προς τον Οργανισμό, έχει ως αποτέλεσμα το κόστος λειτουργίας του Οργανισμού να επιβαρύνει ουσιαστικά τους εργαζομένους, τους ανέργους, τους μαθητές, τους φοιτητές και όλο το επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης, που δεν έχει καμιά άλλη επιλογή μετακίνησης, καθώς ο ΟΑΣΘ είναι ιδιωτικό μονοπώλιο επιδοτούμενο από το κράτος.

Το μέλος του Συντονιστικού Πολιτών και Συλλογικοτήτων, Αλέκα Κρασοπούλου, κατήγγειλε ότι: «Από το 1957 μέχρι σήμερα, μια φούχτα λεωφορειούχων κερδίζουν ανενόχλητοι, με κατοχυρωμένα και εγγυημένα κέρδη, εκμεταλλευόμενοι ένα κοινωνικό αγαθό που θα έπρεπε να είναι ελεύθερο και δωρεάν. Σήμερα, για μια ακόμη φορά, προκειμένου να μειώσουν το κόστος των μετακινήσεων για τον κρατικό προϋπολογισμό, οι κυβερνώντες αφήνουν άθικτα τα κέρδη των μετόχων και φορτώνουν το κόστος, μέσω των αυξήσεων, στους επιβάτες».

Ψήφισμα με το οποίο ζητείται απόσυρση των αυξήσεων στα εισιτήρια του ΟΑΣΘ, δωρεάν μετακινήσεις ανέργων, μαθητών, φοιτητών, ευπαθών κοινωνικών ομάδων και δημόσιο, φτηνό και ποιοτικό φορέα μαζικών μεταφορών κατέθεσε η περιφερειακή σύμβουλος, επικεφαλής του συνδυασμού «Ριζοσπαστική Περιφερειακή Ενότητα», και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

Απαράδεκτη χαρακτήρισε την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ ο επικεφαλής του συνδυασμού «Συμμετέχω», Μάρκος Μπόλαρης, ο οποίος μάλιστα κάλεσε τη διοίκηση του ΟΑΣΘ να δώσει στη δημοσιότητα το μετοχολόγιό της.

Ο περιφερειακός σύμβουλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Αθανάσιος Αγαπητός, χαρακτήρισε προκλητική την πολιτική του ΟΑΣΘ απέναντι στους ανέργους, «απαράδεκτες και αντικοινωνικές» τις αυξήσεις των εισιτηρίων και κάλεσε τον περιφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα, να αναλάβει πρωτοβουλία προς τον ΟΑΣΘ, με στόχο την απόσυρση των αυξήσεων και τη δωρεάν μετακίνηση των ανέργων. Σ.Α.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Θεσσαλονίκη
ΟΑΣΘ
Συγκοινωνίες-Μεταφορές