Έντυπη Έκδοση

Επενδύσεις 381 εκατ. από τις εταιρείες κινητής

Πάλι καλά που υπάρχουν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και η κυβέρνηση έχει να... επαίρεται ότι αυξάνονται τα δημόσια έσοδα και γίνονται επενδύσεις. Cosmote, Vodafone και Wind έβαλαν «βαθιά το χέρι στην τσέπη», εκταμιεύοντας 381 εκατ. ευρώ, αποκτώντας δικαιώματα χρήσης ραδιοσυχνοτήτων στις φασματικές περιοχές των 800MHz και 2,6GHz.

Με την εν λόγω επένδυση, οι τρεις εταιρείες κινητής προχωρούν στον εκσυγχρονισμό του δικτύου τους, με στόχο καλύτερες υπηρεσίες φωνής και δεδομένων.

Οπως έγινε γνωστό από την ΕΕΤΤ, η Cosmote θα καταβάλει 134,7 εκατ. ευρώ, η Vodafone 124,5 εκατ. ευρώ και η Wind 121,825 εκατ. ευρώ. Οι εταιρείες, μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, θα πρέπει να ενημερώσουν την ΕΕΤΤ για τον τρόπο εξόφλησης, καθώς έχουν τη δυνατότητα να το αποπληρώσουν είτε εφάπαξ είτε τμηματικά.

«Προτεραιότητά μας είναι οι ανάγκες των πελατών μας. Η νέα μεγάλη επένδυσή μας, ύψους 135 εκατ. ευρώ, σε φάσμα, μας επιτρέπει να αναβαθμίσουμε ακόμη περισσότερο τις υπηρεσίες που τους προσφέρουμε. Ενισχύουμε τα δίκτυά μας, προσφέροντας ακόμη πιο ποιοτική εμπειρία, ιδίως στο δίκτυο 4G. Είμαστε μακράν ο μεγαλύτερος επενδυτής στις τηλεπικοινωνίες στην Ελλάδα», σχολίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ.

Από την πλευρά του, ο Γλαύκος Περσιάνης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone, δήλωσε ότι «η επένδυση αυτή μάς δίνει τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε νέες δυνατότητες που προκύπτουν από τη διεύρυνση του φάσματος συχνοτήτων. Παράλληλα, συμβάλλουμε έμπρακτα στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας».

Τέλος, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Wind, Νάσος Ζαρκαλής, επεσήμανε ότι «κάνοντας αυτή τη σημαντική επένδυση, αποκτήσαμε κρίσιμο φάσμα που θα μας επιτρέψει να ανταποκριθούμε στην αυξανόμενη ζήτηση των καταναλωτών για υπηρεσίες κινητής ευρυζωνικότητας και να παρέχουμε υψηλότερες ταχύτητες στις υπηρεσίες δεδομένων».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Επενδύσεις
Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ)
Κινητή Τηλεφωνία