Έντυπη Έκδοση

ΣΤΙΒΟΣ

Ιακωβάκης: Εγκαταστάσεις για τα παιδιά

Την αναγκαιότητα δημιουργίας εγκαταστάσεων στίβου για τους αθλητές αλλά και τους πολίτες του Πειραιά έθιξαν χθες ο πρωταθλητής στα 400 μ. με εμπόδια Περικλής Ιακωβάκης και ο μαραθωνοδρόμος Δημήτρης Θεοδωρακάκος, στο περιθώριο της παρουσίασης του αγώνα (5 και 10 χιλιομέτρων) Πειραιάς City Run, που θα διεξαχθεί την Κυριακή (ώρα έναρξης 9.30 το πρωί) υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά και του ΟΠΑΝ και έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς τα έσοδα θα διατεθούν προς στήριξη του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος.

«Ο Πειραιάς έχει μεγάλη αθλητική παράδοση, ομάδες και σωματεία με τεράστια ιστορία, υπήρξα αθλητής του Ολυμπιακού για πέντε χρόνια και ό,τι αφορά το στίβο θα πρέπει να υπάρξει ένα χρονοδιάγραμμα για να δημιουργούν εγκαταστάσεις κυρίως για τα παιδιά», τόνισε ο Ιακωβάκης.

Ο Θεοδωρακάκος είπε ότι «είναι απαράδεκτο να μην έχει ο Πειραιάς στάδιο για τους δρομείς του στίβου και τον κόσμο» και συμπλήρωσε: «Είμαι Πειραιώτης, είμαι Μανιάτης, μεγάλωσα στα Μανιάτικα, είδα τα τελευταία χρόνια την πόλη να παρακμάζει αθλητικά σχετικά με το στίβο και αυτό που χρειάζεται είναι εγκαταστάσεις».

Ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, παίρνοντας τη σκυτάλη από τους δύο αθλητές, είπε πως «είναι ντροπή για τον Πειραιά να μην έχει στάδιο και προπονητήριο στίβου», ωστόσο έσπευσε να προσθέσει: «Δεν μπορώ να υποσχεθώ κάτι αυτή τη στιγμή, διότι δεν υπάρχουν χρήματα στο δήμο. Υπάρχουν άλλα θέματα τώρα που πρέπει να δούμε. Μόνο από χρήματα ιδιωτών και επιφανών πολιτών της πόλης μπορεί να γίνει κάτι. Θα το παλέψουμε πάντως για να το καταφέρουμε μέσα στην πενταετία».

Οταν υπογράφηκε η σύμβαση και ξεκίνησε η ανακατασκευή του νέου «Καραϊσκάκης» το 2003 όπου εξαφανίστηκε το κουλουάρ, στην επιτροπή που συστάθηκε από τον τότε γενικό γραμματέα Αθλητισμού Νίκο Εξαρχο και το γενικό γραμματέα Ολυμπιακών Αγώνων Κώστα Καρτάλη, σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού και τον ΣΕΓΑΣ, αποφασίστηκε η κατασκευή χώρων προετοιμασίας των αθλητών στίβου του Πειραιά στους Δήμους Ρέντη, Κορυδαλλού και στην περιοχή του Σχιστού. Εργο που έμεινε στα λόγια...

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Αθλητικές εγκαταστάσεις
Αθλητικό ρεπορτάζ
Αθλητισμός
Γήπεδα/Στάδια
Στίβος