Ηλεκτρονική Έκδοση

Αντιτρομοκρατική επιχείρηση στη Βρετανία με έξι συλλήψεις

Σε έξι συλλήψεις στο Λονδίνο, στο Πόρτσμουθ και στο Φάρνμποροου προχώρησαν οι βρετανικές αρχές μετά από εφόδους, στο πλαίσιο αντιτρομοκρατικής επιχείρησης που συνδέεται με τον εμφύλιο στη Συρία σύμφωνα με το Reuters.

Πρόκειται για δύο άνδρες 23 και 26 ετών, δύο γυναίκες 23 και 29, ένας 57χρονος και μία 48χρονη. "Οι αρχές θα ήθελαν να ενημερώσουν τους κατοίκους ότι η σημερινή δραστηριότητα συνδέεται με συγκρούσεις στο εξωτερικό και όχι με μία άμεση απειλή εναντίον των τοπικών κοινοτήτων ή οπουδήποτε αλλού στο Ηνωμένο Βασίλειο", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αστυνομία.

Σύμφωνα με τον αντιτρομοκρατικό νόμο που ψήφισε η βρετανική κυβέρνηση το 2000, οι ύποπτοι επιτρέπεται να συλλαμβάνονται και να προφυλακίζονται χωρίς να τους απαγγέλλονται επισήμως κατηγορίες.

Χθες συνελήφθησαν τρεις άνδρες, ηλικίας 21,24 και 25 ετών στο κεντρικό Λονδίνο ως ύποπτοι για προμήθεια υλικού, προετοιμασία ή υποκίνηση τρομοκρατικών ενεργειών.

Την περασμένη εβδομάδα, πέντε άνθρωποι συνελήφθησαν στη διάρκεια εφόδων της αστυνομίας, περιλαμβανομένων αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων και, σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή ασφαλείας που γνωρίζει την υπόθεση, η αστυνομία εκτιμά ότι ενδεχομένως να απέτρεψε επίθεση με στόχους στη Βρετανία, η οποία βρισκόταν στα αρχικά στάδια σχεδιασμού.Τρεις από τους υπόπτους εξακολουθούν να κρατούνται από την αστυνομία, αλλά δύο αφέθηκαν χθες ελεύθεροι.

Η αστυνομία ανακοίνωσε επίσης ότι ερευνώνται τέσσερις κτιριακές εγκαταστάσεις στο βορειοδυτικό Λονδίνο.

(Πηγή:ΑΜΠΕ)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Βρετανία
Διεθνής τρομοκρατία