Ηλεκτρονική Έκδοση

Μιχελάκης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ πολώνει επικίνδυνα»

«O ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να πολώσει το κλίμα επικίνδυνα προκαλώντας πολιτική αναταραχή με ανυπόστατες και αόριστες καταγγελίες» τονίζει ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός, Γιάννης Μιχελάκης. «Χωρίς καν να ερευνηθούν τέτοιες καταγγελίες, χωρίς καν να μπουν στον κόπο να δουν αν έχουν βάση, ή όχι, παίρνουν χωρίς λογική τη λάσπη, τη βάζουν στον ανεμιστήρα και πηγαίνει προς οποιονδήποτε» σημειώνει.

Ο βουλευτής της ΝΔ σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκτιμά ότι «το κλίμα πολώνεται, λόγω της προεδρικής εκλογής αν θέλετε, όχι γιατί πλησιάζουμε σε μια διαδικασία εκλογής, η οποία αν δεν δώσει το επιθυμητό νούμερο 180 μπορεί να προκαλέσει πρόωρη εκλογική αναμέτρηση, αλλά είναι κάτι άλλο: ότι η χώρα, ύστερα από αυτά τα χρόνια τα δύσκολα οικονομικά, με τα μνημόνια και τις τρόικες, είναι η πρώτη φορά που χειροπιαστά, με συγκεκριμένο πρόγραμμα, ετοιμάζεται να βγει από τα μνημόνια και να αφήσουμε έξω το ΔΝΤ. Άρα, αυτή η συντεταγμένη πορεία εξόδου της χώρας από την κρίση, από την εποπτεία του ΔΝΤ, είναι αυτό που ανησυχεί τον ΣΥΡΙΖΑ και τα κόμματα της αντιπολίτευσης».

Σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση θα μπορέσει να βρει τους 25 επιπλέον βουλευτές που απαιτούνται για να συγκεντρωθεί ο μαγικός αριθμός των 180, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών τονίζει: «Η αριθμητική της Βουλής το επιτρέπει. Πρέπει να υπάρξουν και οι πολιτικές συνθήκες που να επιτρέψουν σε αυτή την αριθμητική να εφαρμοστεί. Οι συνθήκες αυτές μπορεί να δημιουργηθούν έχοντας ως δεδομένο την πίεση της κοινωνίας, η οποία βλέπει ότι μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ουσιαστικά δεν πρόκειται να δώσει πολιτική λύση. Αυτό που κινδυνεύει η χώρα είναι να αποκτήσει μια ακυβερνησία και ένα πολιτικό χάος, που ουσιαστικά θα μας ξαναφέρει πίσω στα χειρότερα. Τα χειρότερα μνημόνια που έχει να αντιμετωπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η πρακτική και οι υποσχέσεις του. Είναι το χειρότερο μνημόνιο που έχει να αντιμετωπίσει η χώρα».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ
Νέα Δημοκρατία
Κυβέρνηση
Βουλή