Ηλεκτρονική Έκδοση

Ο Μαρκ Λάνεγκαν επιστρέφει με το «Phantom Radio»

Στοιχειωμένα μπλουζ

Ακούστε σε video το «Floor Of The Ocean» από το νέο του δίσκο

Ο Μαρκ Λάνεγκαν επιστρέφει με το «Phantom Radio» για να αποδείξει την εμμονή του στην μπλουζ παράδοση. Μπορεί να παραμένει μια από τις πιο καθηλωτικές φωνές στην σύγχρονη ροκ σκηνή αλλά ταυτόχρονα αποδεικνύει ότι έχει βυθιστεί για τα καλά στην κληρονομιά των γκόσπελ και των μπλουζ.

Από τη μια έχει κι αυτός περάσει την προσωπική του κόλαση μέσα από τη πρέζα και το αλκοόλ, οπότε δικαιούται να τραγουδάει ως βετεράνος επιζών μιας ακολουθίας «καταραμένων» ρόκερς.

Κι από την άλλη γνωρίζει καλά ότι όλη η σύγχρονη μουσική δεν είναι «παρά μια επανερμηνεία κάποιου ήχου του παρελθόντος με μια προσωπική ματιά». Οπότε δεν πολυενδιαφέρεται αν το δικό του μουσικό μίγμα θυμίζει τα ποστ πανκ φαντάσματα των Joy Division ή οι στίχοι του μοιάζουν με τα θρησκευτικά παραληρήματα του Νικ Κέιβ στις πρώτες δουλειές των Bad Seeds.

Το «Phantom Radio» είναι μια ακόμα κατάθεση της εμμονής του στις ρίζες του ροκ εν ρολ, ένας ωμός, δυσοίωνος δίσκος που θυμίζει το «Scraps at Midnight» αλλά με τα ατμοσφαιρικά συνθεσάιζερ να κάνουν τον ήχο του ακόμα πιο υποβλητικό. Δίσκος για τα φθινοπωρινά απογεύματα.

Το «Floor Of The Ocean» από το νέο του δίσκο:

 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Μουσική