Ηλεκτρονική Έκδοση

Εθνική Ομάδα Νέων

Σαρωτικές αλλαγές στη Νέων μετά την ντροπιαστική ήττα

Στο ΔΣ της ΕΠΟ της Τρίτης (14/10) αποφασίστηκε η απομάκρυνση του τεχνικού της ομάδας Νέων, Βασίλη Τζαλακώστα καθώς και των δυο συνεργατών του. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Γιώργος Σαρρής, εισηγήθηκε να συγκροτηθεί ειδική τριμελής επιτροπή προκειμένου να εκδικάσει σε πρώτο βαθμό την υπόθεση σχετικά με το τραγικό συμβάν στο Ηρόδοτος-Εθνικός.

Η ντροπιαστική ήττα της Εθνικής Νέων με 10-0 ήταν το κύριο θέμα συζήτησης στην συνεδρίαση της ΕΠΟ που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (14/10). Κατά την συνεδρίαση αποκαλύφθηκαν τα ευτράπελα που συνέβησαν τόσο στο ξενοδοχείο όπου διέμεινε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, όσο και στα περιστατικά που σημειώθηκαν πιο πριν και οδήγησαν στην ντροπιαστική ήττα 10-0 από την Ελβετία.

Όπως διέρρευσε (κυρίως από αθλητικά δημοσιεύματα), κύριοι πρωταγωνιστές του αλαλούμ ήταν οι ποδοσφαιριστές Πόζογλου και Δώνης, οι οποίοι προκάλεσαν υλικές ζημιές μέσα στο ξενοδοχείο, παίζοντας μπάλα, την ώρα που ο Βασίλης Τζαλακώστας ανέλυε θέματα τακτικής στου υπόλοιπους διεθνείς. Από εκεί και πέρα οι ορισμένοι  διεθνείς κάπνιζαν μανιωδώς στα δωμάτιά τους με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι μέχρι και ο προπονητής τους έφτασε σε σημείο να τους κάνει παρατήρηση. Μοιραία την Κυριακή (12/10), τα γκολ έπεφταν βροχή από την Ελβετία. Έτσι μετά από αυτές τις αποκαλύψεις το  ΔΣ της ΕΠΟ  αποφάσισε  να ζητηθούν οι παραιτήσεις του προπονητή της ομάδας, Βασίλη Τζαλακώστα, του συνεργάτη του, Αθανάσιου Κιούπκιολη και του προπονητή τερματοφυλάκων, Δημήτρη Μούσιαρη, ενώ αναμένεται και η τιμωρία των διεθνών που προκάλεσαν την σοβαρή αναστάτωση στην Εθνική ομάδα.
 
Παράλληλα  έγινε δεκτή η εισήγηση του προέδρου της ΕΠΟ, Γιώργου Σαρρή, να συγκροτηθεί ειδική τριμελής επιτροπή προκειμένου να εκδικάσει σε πρώτο βαθμό την υπόθεση σχετικά με το τραγικό συμβάν στο Ηρόδοτος-Εθνικός. Τα μέλη της επιτροπής θα είναι οι κ. Γιάννης Παπακωνσταντίνου, Βαγγέλης Τοπολιάτης και Γιώργος Γκιρτζίκης. 
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ 
 
Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβαν τις παρακάτω αποφάσεις. 
 
« Έκαναν δεκτή την πρόταση του κ. Σαρρή να ζητηθούν οι παραιτήσεις του προπονητή της Εθνικής Νέων, Βασίλη Τζαλακώστα, του συνεργάτη του, Αθανάσιου Κιούπκιολη και του προπονητή τερματοφυλάκων, Δημήτρη Μούσιαρη. Επίσης, αποφασίστηκε να αναλάβει προσωρινά χρέη προπονητή στην Εθνική Νέων ο κ. Κώστας Τσάνας, ο οποίος θα ερευνήσει από κοινού με τον πρόεδρο της Τεχνικής Επιτροπής της ΕΠΟ τα γεγονότα σχετικά με το φιλικό αγώνα της Εθνικής με αντίπαλο την Ελβετία. Επίσης το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Ο. δύναται σε όλως εξαιρετικές περιπτώσεις ως π.χ. βάναυσης προσβολής του αθλήματος του ποδοσφαίρου, να συγκροτεί ειδική επιτροπή από μέλη του, η οποία θα εκδικάζει τις υποθέσεις αυτές σε πρώτο βαθμό και θα επιβάλλει τις προβλεπόμενες από τις κείμενες αθλητικές διατάξεις, κυρώσεις. Σε δεύτερο βαθμό θα επιλαμβάνεται η ολομέλεια του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Εθνική Ομάδα Νέων
ΕΠΟ
Ποδόσφαιρο
Πρόστιμα/κλήσεις/ποινές