Ηλεκτρονική Έκδοση

Φιλίπ Μπιανκί: Είμαι απελπισμένος, αλλά ο Ζιλ θα τα καταφέρει»

Ενώ ο 25χρονος Γάλλος οδηγός της Marussia συνεχίζει για δέκατη ημέρα τη μάχη να κρατηθεί στη ζωή μετά το τρομακτικό του ατύχημα στο Γκραν πρι της Ιαπωνίας, οι δηλώσεις του πατέρα του στην Gazzetta dello Sport, συγκλονίζουν…

Ο πατέρας του Ζίλ Μπιανκί, Φιλίπ μίλησε στην ιταλική εφημερίδα για τις απελπιστικές ώρες που περνάει η οικογένεια του.
«Η κατάσταση είναι δύσκολη. Κάθε φορά που χτυπάει το τηλέφωνο ξέρουμε ότι μπορεί να είναι από το νοσοκομείο για να μας πουν ότι ο Ζιλ έχει πεθάνει», τόνισε ο πατέρας του πιλότου της Marussia.

«Αρχικά μας είπαν πως οι πρώτες 24 ώρες είναι κρίσιμες. Στη συνέχεια ήταν οι πρώτες 72 ώρες και βρισκόμαστε εδώ ακόμα με τον Ζιλ που παλεύει.Είναι δύσκολο. Σε μια εβδομάδα έχει καταστραφεί η ζωή της οικογένειας μας. Τι κάνουμε εδώ; Ζούμε έναν εφιάλτη σε ένα μέρος μακριά από το σπίτι μας. Όταν ο Ζιλ θα γίνει καλύτερα μπορούμε να τον μεταφέρουμε σε άλλο νοσοκομείο, ίσως στο Τόκιο και όλα θα γίνουν ευκολότερα. Αλλά ποιος ξέρει τι μπορεί να συμβεί. Αν θα γίνει. Δεν έχουμε καμία εγγύηση, απλά πρέπει να περιμένουμε. Οι άνθρωποι εδώ είναι υπέροχοι, αλλά κανένας δεν μιλάει αγγλικά»
 
Ο Φιλίπ Μπιανκί παίρνει όμως και δύναμη από την περίπτωση του Μίχαελ Σουμάχερ.
 
«Ήμουν πολύ στεναχωρημένος όταν χτύπησε. Αναρωτιόμουν όπως όλοι οι υπόλοιποι "Γιατί δεν μας λένε περισσότερα;" Αλλά τώρα βρίσκομαι στην ίδια θέση και καταλαβαίνω. Ο καθένας μας ρωτάει πως είναι ο Ζιλ, αλλά δεν μπορώ να απαντήσω, δεν έχω απάντηση να τους δώσω. Είναι σοβαρό το πρόβλημα, αλλά βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση. Τη μια μέρα φαίνεται καλύτερα, την άλλη χειρότερα. Οι γιατροί δεν λένε τίποτα. Το χτύπημα από το ατύχημα είναι πολύ άσχημο, αλλά δεν γνωρίζουμε πως θα εξελιχθεί. Ακόμα και με τον Σουμάχερ χρειάστηκε μήνες για να βγει από το κώμα. Ο Ζαν Τοντ λέει πως ο Μίκαελ μια μέρα θα έχει μια φυσιολογική ζωή. Εύχομαι κάποτε να πούμε το ίδιο για τον Ζιλ».
 
Η οικογένεια του Μπιανκί νιώθει μεγάλη ευγνωμοσύνη για την υποστήριξη των άλλων οδηγών στο Σότσι. Πριν από την εκκίνηση,ένωσαν χέρια και έκαναν ένα κύκλο στήριξης, με το μυαλό στον Ζιλ. «Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Μας άγγιξε. Τους ευχαριστούμε όλους. Τόσοι πολλοί επικοινωνούν μαζί μας, μας στέλνουν μηνύματα, ο Αλόνσο, ο Βερν, ο Μάσα. Ο Χάμιλτον μου έστειλε ένα υπεροχο email όπου μου λέει ότι αν μπορεί να κάνει κάτι για εμάς, θα είναι εδώ μαζί μας. Ο Ρόσι και ο Μάρκεθ από το MotoGP επίσης. Είμαστε σίγουροι πως όλη αυτή την  αγάπη, την ενέργεια ο Ζιλ μπορεί να την αισθανθεί, ευχαριστούμε τη Marussia και τη Ferrari».

Όλοι οι πιλότοι  πριν από την εκκίνηση του Ιαπωνικού Γκραν πρι σχημάτισαν έναν κύκλο αλληλουποστήριξης για τον συνάδελφο του, Ζιλ Μπιανκί Όλοι οι πιλότοι πριν από την εκκίνηση του Ιαπωνικού Γκραν πρι σχημάτισαν έναν κύκλο αλληλουποστήριξης για τον συνάδελφο του, Ζιλ Μπιανκί

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Formula 1
Μηχανοκίνητος αθλητισμός