Ηλεκτρονική Έκδοση

26η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου στη Λήμνο

Aπό 15 έως 25 Οκτωβρίου 2014

Tόπος συνάντησης δημιουργικών προσπαθειών από ερασιτεχνικούς θεατρικούς θιάσους των νησιών του Αιγαίου, θα είναι η Λήμνος κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνάντησης που κάθε χρόνο πραγματοποιείται σε διαφορετικό νησί του Αιγαίου.

Η πρόεδρος της ομοσπονδίας ερασιτεχνικού θεάτρου Αιγαίου, Μαρία Βενέτη, παρουσιάζει τη διοργάνωση:

"Για τρίτη φορά στην ιστορία του θεσμού και ένδεκα χρόνια μετά την προηγούμενη, η Λήμνος φιλοξενεί την 26η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου από 15 έως 25 Οκτωβρίου 2014 με τη συμμετοχή 23 ερασιτεχνικών θιάσων του Αιγαίου. Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν σε δύο αίθουσες, που παραχώρησε ο Δήμος Λήμνου, το κινηματοθέατρο «Μαρούλα» στη Μύρινα και το Πολιτιστικό Κέντρο Πορτιανού στην ενδοχώρα, έτσι ώστε να τις παρακολουθήσουν κάτοικοι απ όλο το νησί.

Οι παραστάσεις αυτές θα συνδυασθούν με παράλληλες εκδηλώσεις, όπως σεμινάρια θεατρικής παιδείας, εκθέσεις, δρώμενα και πολλές εκπλήξεις. Σημαντικό μέρος των εκδηλώσεων έχει σκοπό να προβάλει τις δημιουργικές δυνάμεις της Λήμνου, όπως η έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Φως – Σκιά» από τη Φωτογραφική Ομάδα Λήμνου, στο φουαγιέ του Π.Κ. Πορτιανού, η έκθεση σβούρας από την ιδιωτική συλλογή του Φώτη Μιχαηλίδη και η έκθεση θεατρικού υλικού του ΜΕΑΣ ΛΗΜΝΟΣ, με αφορμή τα τριάντα χρόνια+ από την ίδρυσή του, η οποία λόγω έλλειψης χώρου θα είναι αποσπασματική και θα διαμοιρασθεί στα φουαγιέ των θεάτρων.

Επίσης η Ελένη Τσιγιάννη, σκηνοθέτης του ΜΕΑΣ ΛΗΜΝΟΣ θα παρουσιάσει στις φιλοξενούμενες ομάδες με τη συμμετοχή μελών της θεατρικής ομάδας το δρώμενο «Η Λήμνος στο θέατρο» μια δραματοποιημένη αφήγηση της παρουσίας της Λήμνου στα θεατρικά κείμενα.

Τα μέλη των θεατρικών ομάδων θα συμμετέχουν σε συζητήσεις με εκπαιδευτικό χαρακτήρα τα πρωινά αλλά και σε διάφορες δράσεις, όπως είναι η παρουσίαση θεατρικών δεκάλεπτων μεταμεσονύκτια σε μπαρ της πόλης αλλά και η έκθεση θεατρικού κοστουμιού σε βιτρίνες καταστημάτων στη Μύρινα.

Σημαντική είναι η παρουσία κοντά μας του σκηνοθέτη και ηθοποιού της Εταιρείας Θεάτρου «ΧΩΡΟΣ» Σίμου Κακάλα. που μαζί με τις ηθοποιούς Έλενα Μαυρίδου και Δήμητρα Κούζα για δύο συνεχόμενες μέρες οργανώνουν εργαστήριο-σεμινάριο με θέμα «Ύπαρξη στη σκηνή (χτίζοντας παρουσία)». Οι παράλληλες εκδηλώσεις τελειώνουν με την καθιερωμένη πλέον Αιγαιοπελαγίτικη Συνάντηση χορών και γεύσεων.

Η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου, σταθερά χρηματοδοτείται από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής της οποίας αποτελεί κύρια θεσμική δράση. Τοπικά τη Συνάντηση στηρίζουν ο Δήμος Λήμνουμεσω του Οργανισμού Έκπαιδευσης, Πολιτισμού και Αθλητισμού και τα μέλη της θεατρικής ομάδας του ΜΕΑΣ ΛΗΜΝΟΣ, έτσι ώστε η Λήμνος, παρά τις δυσκολίες πρόσβασης να παρουσιάσει μια άρτια οργανωμένη Συνάντηση και για τις φιλοξενούμενες ομάδες αλλά κυρίως για το κοινό της Λήμνου, που ελπίζουμε να μας τιμήσει με την παρουσία του σε όλες τις εκδηλώσεις.

Στο δεκαήμερο της Συνάντησης θα επισκεφθούν τη Λήμνο περισσότερα από 450 άτομα από 17 νησιά του Αιγαίου για να συμμετάσχουν σε αυτή τη μεγάλη γιορτή του πολιτισμού, που είναι η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου, μαζί με τους κατοίκους της Λήμνου, που θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις με σημαντικά έργα του ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου και μάλιστα δωρεάν. Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε τέτοιες δράσεις αποτελούν ανάσα πολύτιμη για όλους μας". 

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα και τις θεατρικές ομάδες που συμμετέχουν ΕΔΩ.  

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Θέατρο
Νησιωτική Ελλάδα