Ηλεκτρονική Έκδοση

48ωρη απεργία στην SKOT

Tετάρτη 15 και Πέμπτη 16 Οκτωβρίου

Στη Μάνδρα Αττικής από τις 6πμ της Τετάρτης, αναμένεται να εξελιχθεί η απεργιακή κινητοποίηση.

Φωτογραφία αρχείου: Ορέστης Σεφέρολγου Φωτογραφία αρχείου: Ορέστης Σεφέρολγου Το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας – Δυτικής Αττικής, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του: "καταγγέλλει την απαράδεκτη συμπεριφορά της εταιρείας SKOΤ. Μία εταιρεία της οποίας η κρίση πέρασε μακριά της χωρίς να επηρεάσει την παραγωγική διαδικασία, καθώς και τα κέρδη των διοικούντων. Και όμως, η εν λόγω εταιρεία χρησιμοποίησε την κρίση ως άλλοθι για περισσότερα κέρδη.

Πάτησε πάνω σε αυτήν και με όπλα τα κυβερνητικά νεοφιλελεύθερα νομοθετήματα (δωράκια), μείωσε μισθούς, κατακερμάτισε εργασιακές σχέσεις και όρους υγιεινής και ασφάλειας, δημιουργώντας ένα καθημερινό αβέβαιο μέλλον για τους εργαζόμενους, τόσο μέσα όσο και έξω από τον εργασιακό χώρο.

Οι εργαζόμενοι της SKOTμε μπροστάρη το εργοστασιακό Σωματείο τους, είναι εδώ ενωμένοι και ζητούν πίσω την αξιοπρέπειά τους. Ζητούν το δίκιο τους που τους το στέρησε τα τελευταία χρόνια η εταιρεία".

Συνεχίζοντας στην ίδια ανακοίνωση, το εργατικό κέντρο τονίζει για τους εργαζόμενους της επιχείρησης: "Απεργούν και διεκδικούν: υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, πρόληψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας. Το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας στέκεται στο πλευρό των συναδέλφων και θα τους συμπαρασταθεί έτσι όπως και πριν από ένα χρόνο, όταν πετύχαμε την πρώτη νίκη απέναντι στην εργοδοσία της SKOT.

Καλούμε τα Σωματεία της δύναμης του ΕΚΕ-ΔΑ, να συμπαρασταθούν στην 48ωρη απεργία που έχει προκηρύξει το Σωματείο εργαζομένων, αρχής γενομένης την Τετάρτη 15/10/14 στις 6 το πρωί. Το δίκαιο είναι με το μέρος μας".

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Εργασιακά θέματα