Ηλεκτρονική Έκδοση

Αντιφασιστική σύσκεψη στη Νέα Ιωνία

Την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου

Στις 7μμ στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στο Δημαρχείο.

Το κάλεσμα απευύνει η δημοτική κίνηση "Εκτός Σχεδίου" και έχουν προσκληθεί σύλλογοι και φορείς της πόλης. Στη σχετικά ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων: "Παίρνουμε την πρωτοβουλία και καλούμε τον κάθε πολίτη της Νέας Ιωνίας την κάθε συλλογικότητα, το κάθε σωματείο, σύλλογο, μαθητική κοινότητα, τους γονείς και τους δασκάλους, να βρεθούμε την Τετάρτη 15 Οκτώβρη στις 19:00, στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου στο δημαρχείο Ν Ιωνίας, Αγ Γεωργίου 40, σε μια ανοιχτή συνέλευση που θα συζητήσει και θα αποφασίσει συντονισμένες δράσεις αντιφασιστικής παρέμβασης στην περιοχή.

Έχοντας επίγνωση των διαφορετικών προσεγγίσεων που υπάρχουν στο θέμα και με σεβασμό στην αυτοτέλεια της κάθε συλλογικότητας και του καθένα/μιας πιστεύουμε ότι μπορούν να υπάρξουν κοινές δράσεις που: Να αποκαλύπτουν τον πραγματικό ρόλο της ΧΑ και της φασιστικής ιδεολογίας που είναι η πιο βάρβαρη έκφραση του καπιταλισμού, οι νέοι δουλέμποροι των αγορών και των τραπεζών.

Να αποκαλύπτουν τη στενή σχέση της φασιστικής ΧΑ με τους εφοπλιστές, το κεφάλαιο, την εργοδοσία, τους κατασταλτικούς μηχανισμούς της αστυνομίας και του στρατού. Να έχουν ξεκάθαρο μέτωπο ενάντια στην αιτία που μπολιάζει τις φασιστικές ιδέες στην κοινωνία.

Την πολιτική της ΕΕ και του ΔΝΤ που υπηρετεί πιστά η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Να αντιστέκονται στη φασιστική παρουσία σε χώρους δουλειάς, συλλόγους, σχολεία, στις γειτονιές της πόλης μας.

Να αποτρέψουμε κάθε εμφάνιση και δράση των απογόνων του Χίτλερ. Να απονομιμοποιούν στη λαϊκή συνείδηση και τη νεολαία, τις ιδέες των φασιστών. Να διώξουμε το δηλητήριο της φασιστικής ιδεολογίας αναπτύσσοντας αντιφασιστικές συνειδήσεις της αξιοπρέπειας, της αλληλεγγύης, της συλλογικότητας, του αγώνα Να οργανώσουν και να ξεδιπλώσουν σε κάθε σχολείο, σε κάθε γειτονιά, παντού, μια αντεπίθεση, λαϊκού πολιτισμού και ιστορικής μνήμης".

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αντιφασιστική Δράση