Ηλεκτρονική Έκδοση

Θεσσαλονίκη: Διαδήλωση αλληλεγγύης στους Κούρδους

Οι διαδηλωτές ζήτησαν στήριξη των μαχητών του Κομπανί

Συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον κουρδικό λαό και στους μαχητές που υπερασπίζονται την πόλη Κομπανί, πραγματοποίησαν το βράδυ της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη, η αντεξουσιαστική κίνηση με τη συμμετοχή εκπροσώπων κουρδικών οργανώσεων και συλλόγων, της επιτροπής αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία, κ.α.

Πεσμεργκά Κούρδοι του Β. Ιράκ πολεμούν τους τζιχαντιστές του ΙΚ. SAFIN HAMED / AFP Πεσμεργκά Κούρδοι του Β. Ιράκ πολεμούν τους τζιχαντιστές του ΙΚ. SAFIN HAMED / AFP Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στον οδό Εγνατία, στο ύψος της Αριστοτέλους κρατώντας κουρδικές σημαίες, ενώ οι ομιλητές απευθυνόμενοι στους συγκεντρωθέντες, καταδίκασαν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις των τζιχαντιστών στη Συρία και σε άλλες χώρες. 

Στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, φωνάζοντας συνθήματα κατά του λεγόμενου ισλαμικού κράτους και των χωρών της Δύσης και υπέρ του κουρδικού λαού.

Η πορεία πέρασε έξω από το κτίριο όπου στεγάζεται το προξενείο των ΗΠΑ και οι διαδηλωτές έκαψαν συμβολικά μια χάρτινη αμερικανική σημαία. Κατέληξαν έξω από το τουρκικό προξενείο, στην οδό Αγίου Δημητρίου, όπου θυροκόλλησαν ψήφισμα διαμαρτυρίας και διαλύθηκαν.

Οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου αλληλεγγύης ζητούν, μεταξύ άλλων, από τα πολιτισμένα κράτη να δράσουν άμεσα υπέρ του Κομπανί, "Ζητάμε να στηριχτούν οι μαχητές και ο λαός της πόλης. Να ανοίξει ανθρωπιστικός διάδρομος, ώστε να μπορεί να περάσει ανθρωπιστική βοήθεια και, συγχρόνως, να μπορούν να μεταφέρονται οι τραυματίες μαχητές σε νοσοκομεία εκτός Συρίας", τονίζουν μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή τους.

Πηγή: AMΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Διαδηλώσεις
Κούρδοι