Έντυπη Έκδοση

Τη συνέντευξη Πανούση στην «Ε» επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ

Τη συνέντευξη του Γ. Πανούση στην «Ε» επικαλέστηκε χθες ο Κ. Πουλάκης, ενώ κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ κλιμακώνουν την αντιπαράθεση για τις συνθήκες εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε ότι καταγγελίες για συναλλαγή έκανε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ σε συνέντευξή του, που δημοσίευσε η «Ε» στις 5 Ιουλίου. Τότε, ο κ. Πανούσης είχε δηλώσει ότι έχει αρχίσει μια «μεγάλη επιχείρηση συγκέντρωσης προθύμων βουλευτών» και είχε προσθέσει χαρακτηριστικά: «Με όλα τα μέσα! Πρόκειται για καθαρή συναλλαγή. Δεν μιλάω μόνον για χρήματα, δεν το γνωρίζω, χωρίς να το αποκλείω κιόλας. Μιλάω για υποσχέσεις, εξυπηρετήσεις, εξασφαλίσεις, ακόμη και διορισμούς συγγενών - όλα τα γνωστά δηλαδή του ελληνικού πολιτικού συστήματος!».

Ο ίδιος υποστήριζε ότι οι επαγγελματίες πολιτικοί το δέχονται για τρεις λόγους: «Εάν γίνουν εκλογές θα τεθούν εκτός μάχης. Δεύτερον, διότι πρέπει να εξασφαλίσουν το πολιτικό τους μέλλον. Και τρίτον, διότι πολιτικά προέρχονται οι περισσότεροι από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ. Εάν ο Σαμαράς προτείνει τον Καραμανλή για Πρόεδρο, είναι δύσκολο να τον ψηφίσει ένας βουλευτής των ΑΝΕΛ ή ένας ανεξάρτητος;».

Ο κ. Πανούσης δε, εκτιμούσε ότι εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ αποφασίσει «να μπλοκάρει την εκλογή πάση θυσία, ότι θέλει πραγματικά εκλογές δηλαδή, τότε μπορεί να αυξήσει την πίεση σ' αυτούς που σκέφτονται να στηρίξουν τον Σαμαρά και να καταστήσει τη συμφωνία πολιτικά δύσκολη». Και εξηγούσε ότι «εάν καταγγείλει για χρηματισμό, για συναλλαγή και αποστασία τους βουλευτές που θα το σκεφτούν, τότε θα δημιουργηθεί μια ατμόσφαιρα μέσα στο λαό που θα δυσκολέψει τις παρασκηνιακές κινήσεις...».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ
Κύριο θέμα
Μετωπική, κι όποιος αντέξει