Έντυπη Έκδοση

ΚΑΙ ΞΕΝΑ FUNDS ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΗΣ NAMCO HELLAS

Το «Pony» έλκει σαν μαγνήτης

Μεγάλο ενδιαφέρον, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, εκδηλώνεται για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της NAMCO HELLAS, με σκοπό την έναρξη της παραγωγής του νέου ΡΟΝΥ. Το ενδιαφέρον στην Ελλάδα εκδηλώνεται τόσο από ιδιώτες, που θέλουν να γίνουν μέρος της νέας πορείας του ΡΟΝΥ, όσο και από επιχειρηματίες.

Την ιστορία, τη φιλοσοφία και το νέο επιχειρηματικό σχέδιο παρουσίασε  ο Πέτρος -Τζανέτος Κοντογούρης στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα Την ιστορία, τη φιλοσοφία και το νέο επιχειρηματικό σχέδιο παρουσίασε ο Πέτρος -Τζανέτος Κοντογούρης στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα Από το εξωτερικό, τη NAMCO HELLAS προσέγγισαν εκπρόσωποι μεγάλων funds, που εκδήλωσαν ενδιαφέρον να πάρουν μέρος στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

«Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της NAMCO θα γίνει μόνο με την καθοδήγηση της ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, από την οποία περιμένουμε να μας πει με ποιον τρόπο θα πρέπει να προχωρήσουμε» λέει στην «Ε» η υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων της εταιρείας, Ιωάννα Παπαπαναγιώτου. Οπως επισημαίνει, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είναι αυτή που θα ορίσει ποιοι έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που θα κάνει η NAMCO. Αν θα μπορούν να συμμετέχουν ιδιώτες, ή ομάδες ανθρώπων όπως οι εργαζόμενοι της εταιρείας, ή επενδυτές και μέχρι ποιο ποσό.

«Fast track»

Οπως επισημαίνει, αυτή τη στιγμή καταβάλλεται προσπάθεια να ενταχθεί η NAMCO στις διαδικασίες «fast track», ώστε να καταστεί δυνατή η υπέρβαση κάποιων γραφειοκρατικών εμποδίων για να προχωρήσει η επένδυση, όπως το ότι η παραγωγή του ΡΟΝΥ δεν μπορεί να ενταχθεί σε καμιά επενδυτική κατηγορία γιατί δεν υπάρχει το θεσμικό πλαίσιο που να περιλαμβάνει ελληνικές αυτοκινητοβιομηχανίες και να καθορίζει τις απαραίτητες διαδικασίες.

Ετσι ο πρόεδρος της NAMCO, Πέτρος-Τζανέτος Κοντογούρης, και οι συνεργάτες του αυτό το διάστημα κινούνται σε δύο διαφορετικά μέτωπα. Το ένα είναι η πιστοποίηση, που αναμένεται να εκδοθεί το επόμενο χρονικό διάστημα, και το άλλο η επένδυση για το νέο ΡΟΝΥ, η οποία αφορά στην επανεκκίνηση της παραγωγής στο υπάρχον εργοστάσιο και στη δημιουργία νέων χώρων και εγκαταστάσεων στο γύρω οικόπεδο, το οποίο ανήκει επίσης στη NAMCO.

Αυτήν τη περίοδο η NAMCO βρίσκεται σε αναμονή της πιστοποίησης από την ΕΒΕΤΑΜ, το ελληνικό πολυκλαδικό πολυ-τεχνολογικό κέντρο εργαστηριακών ελέγχων και πιστοποίησης βιομηχανικών και καταναλωτικών προϊόντων. Μόλις ο φάκελος πάρει την έγκριση, διαβιβάζεται στο υπουργείο Μεταφορών, το οποίο υπογράφει την έγκριση τύπου, ώστε να ξεκινήσει η παραγωγή. Αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει από 3 ώς 9 μήνες.

Είναι πιθανό, μάλιστα, την ερχόμενη Παρασκευή να επισκεφτεί τη NAMCO ο υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι ότι όσο πιο γρήγορα δοθεί η έγκριση τύπου τόσο πιο γρήγορα θα ξεκινήσει η παραγωγή του νέου ΡΟΝΥ.

Γραφειοκρατία

Τις εγκαταστάσεις της NAMCO, στο 16ο χλμ. Θεσσαλονίκης - Νέας Ραιδεστού, επισκέφθηκε χθες ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. Συναντήθηκε με τον Π.-Τζ. Κοντογούρη, ο οποίος του παρουσίασε την ιστορία, τη φιλοσοφία, το νέο επιχειρηματικό σχέδιο της εταιρείας αλλά και τα προβλήματα με τη γραφειοκρατίας που αντιμετωπίζει η εταιρεία, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η έναρξη της παραγωγής.

Τον ξενάγησε στο χώρο, του έδειξε τη διαδικασία παραγωγής, αλλά και το νέο ΡΟΝΥ, το οποίο ο Απ. Τζιτζικώστας είχε την ευκαιρία να περιεργαστεί. «Πρόκειται για ένα σύγχρονο, ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και λειτουργικό προϊόν, υψηλής αισθητικής, που σε λίγο καιρό θα επανακυκλοφορήσει στην ελληνική και διεθνή αγορά,· για τη δυναμική επιστροφή ενός "θρυλικού" αυτοκινήτου που αγαπήθηκε τις προηγούμενες δεκαετίες και είμαι σίγουρος ότι θα αγαπηθεί και από τις επόμενες γενιές» δήλωσε ο Απ. Τζιτζικώστας.

Και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι «το νέο επιχειρηματικό εγχείρημα της NAMCO HELLAS, το ανανεωμένο ΡΟΝΥ, θα έχει την προσδοκώμενη και ακόμη μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία, θα το αγκαλιάσουν οι Ελληνες αλλά και οι ξένοι καταναλωτές και θα ανοίξει το δρόμο και για άλλες παρόμοιες δυναμικές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες στον τόπο».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Επιχειρήσεις
Επιχειρηματικότητα
Αυτοκινητοβιομηχανία και εμπόριο αυτοκινήτων