Έντυπη Έκδοση

Ερευνες και πρόστιμα

Τον ανένδοτο αγώνα ενάντια στα τυχερά τηλεπαιχνίδια συνεχίζει το ΕΣΡ, με τη βοήθεια της Εθνικής Επιτροπής Ελέγχου Παιγνίων. Συγκεκριμένα σε νέο έγγραφο της ΕΕΕΠ προς το ΕΣΡ παρουσιάζονται αναλυτικά τα αποτελέσματα ελέγχου σχετικά με τυχερά παίγνια που διεξάγονται μέσω ραδιοτηλεοπτικών μέσων και οι νομικές εκτροπές των υπάρχοντων τηλεπαιχνιδιών.

 Για το σκοπό αυτό στην Ολομέλεια του ΕΣΡ εστάλησαν 22 DVD καθώς και οι εκθέσεις ελέγχων αυτών, για τα τυχερά παιχνίδια Call & Win, Puzzle TV, Super Game και Quiz Make R. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Αρχής Ιωάννη Λασκαρίδη, οι εκθέσεις θα χρησιμοποιηθούν για την έκδοση νέων κυρωτικών αποφάσεων για τα εν λόγω τηλεπαιχνίδια, παρ' όλο που κάποια δεν μεταδίδονται πλέον στη μικρή οθόνη. Στο μεταξύ, σε συνεργασία για την προστασία των ανηλίκων στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα προχώρησαν ο Συνήγορος του Πολίτη και το ΕΣΡ. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι δύο Ανεξάρτητες Αρχές με την έκδοση ξεχωριστών κειμένων εκτιμούν ότι επιβάλλεται να υπομνησθούν οι υποχρεώσεις, ιδίως των τηλεοπτικών σταθμών, για την προστασία της παιδικής ηλικίας και της νεότητας.

Κατά τα λοιπά το ΕΣΡ επέβαλε χθες πρόστιμα 50.000 ευρώ στον ΑΝΤ1 για την εκπομπή «Πρωινό» (14/3/14), με την αιτιολογία της παραπλάνησης κοινού σε διεξαγωγή διαγωνισμού και 20.000 ευρώ στο ίδιο κανάλι για παράνομη χορηγία και συγκαλυμμένη διαφήμιση στην εκπομπή «Της Alfa τα Ζυμώματα» την 1η και 15η/2/14. Πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε επίσης στο σταθμό Εγνατία του νομού Ξάνθης καθώς υποψήφια δημοτική σύμβουλος - δημοσιογράφος του σταθμού παρουσίαζε τις ειδήσεις κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου των πρόσφατων δημοτικών εκλογών. Μια ακόμη καμπάνα ύψους 15.000 ευρώ επιβλήθηκε στο Ξάνθη Channel για παρουσίαση του υποψηφίου Παναγιώτη Σγουρίδη την ημέρα των ευρωεκλογών. Τέλος, την επανεξέταση της απόφασης για την εκπομπή του δημοσιογράφου Δήμου Βερύκιου από το ΕΣΡ ζήτησε μέσω του δικηγόρου του ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ. Το ΕΣΡ είχε τιμωρήσει το δημοσιογράφο με πρόστιμο 3.000 ευρώ για ομοφοβικά σχόλια στο ραδιόφωνο του ALPHA 9,89, εις βάρος του συγγραφέα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Πρόστιμα/κλήσεις/ποινές
ΕΣΡ
TV & Media
Τζόγος και τυχερά παιχνίδια
Τηλεόραση