Έντυπη Έκδοση

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ «ΣΗΚΩΣΟΥΝ» ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΔΥΟ ΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΝΕΚΡΟΙ

Στα ίχνη «εταιρείας δολοφόνων»

Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων δύο αδελφών -που παρ' ότι είχαν διαφορά ηλικίας 15 χρόνια, πέθαναν ταυτόχρονα στο σπίτι τους- αναμένουν στην Ασφάλεια Αττικής προκειμένου να διαπιστώσουν αν αυτοί που πήγαν να «σηκώσουν» από την τράπεζα τα χρήματα των νεκρών είναι μέλη απλής εγκληματικής οργάνωσης ή μιας νέας... «εταιρείας δολοφόνων».

Αξιωματικοί του τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων που διερευνούν την υπόθεση προσπαθούν να διαπιστώσουν αν τα αίτια του διπλού θανάτου οφείλονται σε δηλητηρίαση ή άλλους μη παθολογικούς παράγοντες, καθώς τα δύο αδέλφια που ζούσαν σαν ρακοσυλλέκτες -κάτω από άθλιες συνθήκες υγιεινής-, μαζί με ποντίκια και σωρούς από διάφορα αντικείμενα που είχαν συλλέξει στο σπίτι τους, ήταν γνωστό πως είχαν πολλά χρήματα από ακίνητα και εμπορικά καταστήματα τα οποία ανήκαν στο παρελθόν στην οικογένειά τους.

Τα δύο αδέλφια είχαν βρεθεί νεκρά σε προχωρημένη σήψη, μέσα στο σπίτι τους, στην οδό Διός, στη Βουλιαγμένη, στις αρχές του περασμένου Ιουλίου, από γείτονες που ανησύχησαν εξ αιτίας της πολυήμερης εξαφάνισής τους. Από τη νεκροτομή που διενεργήθηκε δεν προέκυψαν στοιχεία που να οδηγούν σε εγκληματική ενέργεια. Ωστόσο, το γεγονός ότι πέθαναν ταυτόχρονα ενώ είχαν διαφορά ηλικίας 15 ετών είναι ένα στοιχείο που προβληματίζει τις Αρχές. Πολλώ δε μάλλον όταν τρεις μήνες μετά, στις 25 Σεπτεμβρίου, ένας 66χρονος μαζί με έναν 42χρονο προσπάθησαν να εκταμιεύσουν 160.000 ευρώ από τα 550.000 ευρώ, που είχαν στο λογαριασμό τους τα δύο αδέλφια, με τη χρήση πλαστογραφημένου ειδικού πληρεξούσιου.

Πλαστό πληρεξούσιο

Υπάλληλοι της τράπεζας, που υποψιάστηκαν πως το πληρεξούσιο δεν ήταν γνήσιο, ειδοποίησαν τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής, για να διερευνήσουν την υπόθεση. Λίγες ημέρες αργότερα, στις 7 Οκτωβρίου, ο 66χρονος πήγε και πάλι στην τράπεζα για να σηκώσει 50.000 ευρώ με επιταγή σε διαταγή που είχε βγει στο όνομά του. Μόλις πήρε τα χρήματα ο 66χρονος συνελήφθη. Το ίδιο συνέβη και με 46χρονο συνεργό του, παλαίμαχο ποδοσφαιριστή αθλητικού συλλόγου της Δυτικής Ελλάδας, ο οποίος τον περίμενε έξω από το υποκατάστημα.

Επιπλέον, οι αστυνομικοί συνέλαβαν και μία 47χρονη συμβολαιογράφο, η οποία φέρεται να συνέταξε και να επικύρωσε το πλαστό πληρεξούσιο. Για την ίδια υπόθεση κατηγορείται και ένας 42χρονο Ελληνας, στον οποίο οι Αρχές αποδίδουν «αρχηγικό ρόλο» και φέρεται να είχε πληροφορίες για την οικονομική κατάσταση των δύο αδελφών.

Στην κατοχή των συλληφθέντων και έπειτα από έρευνα στο σπίτι του 46χρονου -εις βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για απάτη- βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία επιταγή ύψους 50.000 ευρώ και ένα συμβόλαιο αγοραπωλησίας ακινήτου αξίας 70.000 ευρώ αμφιβόλου γνησιότητας. Εις βάρος της 47χρονης, η οποία είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα (ψευδή βεβαίωση και πλαστογραφία με ζημία άνω των 120.000 ευρώ, έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι εμφάνισης στο Τ.Α. Συντάγματος.

Εις βάρος των κατηγορουμένων για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, απάτης και άμεσης συνέργειας σε αυτή, πλαστογραφίας και πλαστογραφίας μετά χρήσεως κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση και παράβαση των νόμων περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και περί υπεύθυνης δήλωσης. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα. Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 42χρονου και άγνωστου αριθμού συνεργών του.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ
Εισαγγελικές έρευνες
Αστυνομικές-Δικαστικές έρευνες
Αστυνομικό ρεπορτάζ