Έντυπη Έκδοση

Κακούργημα για το φακελάκι

Αν και το φακελάκι που πήρε ήταν μόλις 50 ευρώ, ο διευθυντής της γυναικολογικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου «Αγιος Δημήτριος» στη Θεσσαλονίκη αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, καθώς εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για δωροληψία κατ' επάγγελμα.

Για να συγκροτηθεί η αντικειμενική υπόσταση του συγκεκριμένου αδικήματος, δεν έχει σημασία το ύψος του ποσού που αποσπάσθηκε. Επιπλέον, ο συγκεκριμένος γυναικολόγος φέρεται να έχει ζητήσει κι άλλες φορές «φακελάκι» στο παρελθόν. Ο 64χρονος γιατρός συνελήφθη προχθές επ' αυτοφώρω στο γραφείο του με προσημειωμένο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ ύστερα από σχετική καταγγελία κάποιας ασθενούς του.

Η ίδια γυναίκα ανέφερε στην αστυνομία δύο ακόμη περιπτώσεις στις οποίες ο συλληφθείς ζήτησε «φακελάκι» για χειρουργική επέμβαση στο νοσοκομείο. Οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, οι οποίοι πραγματοποίησαν τη σύλληψη, βρήκαν και κατέσχεσαν στο γραφείο του 64χρονου γιατρού ένα φάκελο που περιείχε το χρηματικό ποσό των 95 ευρώ καθώς και χειρόγραφες σημειώσεις. Ο γυναικολόγος ζήτησε προθεσμία από τον ανακριτή για να απολογηθεί την Πέμπτη, παραμένοντας μέχρι τότε κρατούμενος. Γ. Π.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Υγεία
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας
Διαφθορά
Δικαστικό ρεπορτάζ
Αστυνομικές-Δικαστικές έρευνες