Έντυπη Έκδοση

Φεστιβάλ στο Πεδίον του Αρεως και τα Εξάρχεια

Δύο σημαντικά τοπικά φεστιβάλ διοργανώνονται το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Οκτωβρίου στο Πεδίον του Αρεως και τα Εξάρχεια. Στο Πεδίον του Αρεως, το πρόγραμμα ξεκινά το Σάββατο με λαϊκή συνέλευση στις 6 μ.μ., με θέμα «Ελεύθεροι χώροι - Η περίπτωση του Πεδίου του Αρεως», ενώ θα ακολουθήσει συναυλία από το ροκ συγκρότημα Empty Frame.

 Την Κυριακή θα γίνει ιστορική ξενάγηση στο χώρο στις 11π.μ., για να ακολουθήσουν συζητήσεις με θέματα «Ρατσισμός και ελεύθεροι χώροι», καθώς και «Γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί». Συγκροτήματα κρουστών και μπλουζ, ο Στάθης Δρογώσης και η μπάντα του ΚΕΘΕΑ Στροφή θα δώσουν το δικό τους μουσικό στίγμα στη βραδιά. Το φεστιβάλ θα συμπληρώσουν τα «Παραμύθια της κρίσης» από τη Μαρουλίνα, μαθήματα τάι τσι και εκθέσεις πολιτικής γελοιογραφίας, φωτογραφίας και παιδικής ζωγραφικής, ανταλλαγή και χάρισμα βιβλίων και συλλογική κουζίνα.

Το διήμερο συνδιοργανώνουν: Κίνηση Κατοίκων 6ης Δημοτικής Κοινότητας, ΚΕΘΕΑ Στροφή, ΚΕΘΕΑ Mosaic και πολλοί τοπικοί κοινωνικοί σύλλογοι και φορείς, καθώς οι κοινότητες των μεταναστών.

Στο Φεστιβάλ Εξαρχείων οι δραστηριότητες ξεκινούν το Σάββατο στις 3 μ.μ., με καθαρισμό της πλατείας, κουκλοθέατρο, εργαστήρι κατασκευών για παιδιά και θεατρική παράσταση, καθώς και συζήτηση με θέμα «Βία και Κοινωνικός Κανιβαλισμός στον καιρό της κρίσης». Την Κυριακή το πρόγραμμα ξεκινά στις 11 π.μ. και περιλαμβάνει επίσης καθαρισμό της πλατείας, αλλά και παράσταση τσίρκου για παιδιά, διαδραστικό αντιρατσιστικό πρόγραμμα, μπαλόνια, face painting και κατασκευές, περιήγηση στα Εξάρχεια και συζήτηση με θέμα «Ελευθερία και συνύπαρξη στο δημόσιο χώρο». Η βραδιά θα κλείσει με λαϊκό γλέντι. Το φεστιβάλ διοργανώνει η Λαϊκή Συνέλευση Εξαρχείων. Φ. ΠΟΥΛΗ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Φεστιβάλ
Εκδηλώσεις