Έντυπη Έκδοση

Ρόλο στις διαπραγματεύσεις διεκδικούν οι εργαζόμενοι στον ΟΔΙΕ

Τη συμμετοχή των εργαζομένων στην ΟΔΙΕ Α.Ε. στις διαπραγματεύσεις με τον πλειοδότη και τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να διασφαλιστούν τα εργασιακά δικαιώματα δεκαετιών, διεκδικεί ο σύλλογος εργατοϋπαλλήλων ΟΔΙΕ.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το σωματείο των εργαζομένων, συνεχίζει να εκκρεμεί το ζήτημα της ρευστοποίησης της κινητής και ακίνητης περιουσίας της ΟΔΙΕ Α.Ε. από τους πιστωτές τους, το οποίο θα πρέπει να ενεργοποιηθεί εφ' όσον μπει σε ισχύ η σύμβαση παραχώρησης του ιπποδρομιακού στοιχήματος, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα σημάνει την καταδίκη στην ανεργία των 2.500 εργαζομένων στον Οργανισμό.

Παράλληλα, το σωματείο τονίζει ότι εκκρεμεί το ζήτημα της κατοχύρωσης των αποδοχών των εργαζομένων μέχρι την οριστικοποίηση της λύσης και εκκαθάρισης της ΟΔΙΕ Α.Ε., αφού η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας λήγει στις 31 Οκτωβρίου 2014.

Η ανακοίνωση καταλήγει ότι έχοντας κρατήσει σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας υπεύθυνη στάση, προκρίνοντας ως λύση την εξυγίανση της ΟΔΙΕ Α.Ε. με διαφανείς διαδικασίες με άξονα την προστασία της περιουσίας του ελληνικού λαού και των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων, το Σωματείο οφείλει να λάβει θέση για την πορεία των διαπραγματεύσεων, μετά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκχώρησης του ιπποδρομιακού στοιχήματος από το ΤΑΙΠΕΔ και την ψήφιση από τη Βουλή της παράτασης της προθεσμίας λύσης και εκκαθάρισης της ΟΔΙΕ Α.Ε.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
ΟΔΙΕ