Έντυπη Έκδοση

ΓΙΑ ΠΟΣΑ ΛΙΓΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 20.000 ΕΥΡΩ, ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ

ΙΚΑ: 18.662 κατασχέσεις

Ρεκόρ κατασχέσεων για το ΙΚΑ κατέγραψε το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν οι κατασχέσεις «εις χείρας τρίτων» ανήλθαν στις 18.662 για ποσά λίγο πάνω από 20.000 ευρώ.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΑΟ, παραγγέλθηκαν 1.198 κατασχέσεις ακινήτων και κινητών συνολικά για ποσά της τάξης των 350 εκατ. ευρώ, ενώ στις 3.600 ανήλθαν οι περιπτώσεις που είχαν μπει σε ρύθμιση προκειμένου να αποφύγουν την κατάσχεση και την απώλεσαν εξαιτίας αδυναμίας πληρωμών.

Την ίδια στιγμή φαίνεται ότι προχωρεί το θέμα του αυτόματου συμψηφισμού των ληξιπρόθεσμων οφειλών 250.000 αγροτών στον ΟΓΑ, ύψους 730 εκατ. ευρώ, με τα ποσά των κοινοτικών επιδοτήσεων μετά το «πράσινο φως» που ελήφθη από την Κομισιόν, όπως προκύπτει από έγγραφο-ντοκουμέντο του αρμόδιου επιτρόπου Dacian Ciolos.

Με βάση το σχεδιασμό, η παρακράτηση των ποσών θα ξεκινήσει περί τα τέλη Οκτωβρίου οπότε και αναμένεται να κατατεθεί στους λογαριασμούς των αγροτών συνολικό ποσό 1,1 δισ. ευρώ περίπου, που αφορά το τσεκ της ενιαίας κοινοτικής ενίσχυσης.

Παράλληλα ο ΟΓΑ καλεί τους οφειλέτες να προσέλθουν για διακανονισμό των χρεών, ακολουθώντας για τους οικονομικά αδύναμους το δόγμα της Εφορίας «δώστε ό,τι μπορείτε» προκειμένου να αποφύγουν κατασχέσεις. Η διασταύρωση των στοιχείων των οφειλετών με το σύστημα πληρωμών του Δημοσίου θα γίνεται ηλεκτρονικά κάθε μήνα ή όποτε το ζητεί ο κάθε Οργανισμός μέσω του ΗΔΙΚΑ Α.Ε.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
ΟΓΑ
Κατασχέσεις
Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ)
Ιδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ)