Έντυπη Έκδοση

Λαχεία και στα καταστήματα των ΕΛΤΑ

Πολύ κοντά στη σύναψη στρατηγικής συμφωνίας για την αξιοποίηση του δικτύου των ΕΛΤΑ και τη δημιουργία νέων υπηρεσιών βρίσκονται ΕΛΤΑ και «Ελληνικά Λαχεία». Στο πλαίσιο της συμφωνίας, τα ΕΛΤΑ θα αναλάβουν, σε πρώτη φάση (αρχές Νοεμβρίου), την πώληση μέσα από το δίκτυό τους των λαχνών του ΣΚΡΑΤΣ («Ξυστό Λαχείο») και από τον Δεκέμβριο την πώληση και του κρατικού πρωτοχρονιάτικου λαχείου.

Εναλλακτικές πηγές εσόδων λόγω της πτώσης του παραδοσιακού ταχυδρομείου αναζητούν τα ΕΛΤΑ Εναλλακτικές πηγές εσόδων λόγω της πτώσης του παραδοσιακού ταχυδρομείου αναζητούν τα ΕΛΤΑ Στις χώρες της Ε.Ε., η διάθεση των προϊόντων αυτών από τα ταχυδρομεία έχει καθιερωθεί εδώ και χρόνια, με το 30% των πωλήσεων, των αντίστοιχων παιγνίων, να πραγματοποιείται από ταχυδρομικά καταστήματα. Στην Ελλάδα, τα αναμενόμενα έσοδα για τα ΕΛΤΑ εκτιμάται ότι μπορεί να ξεπεράσουν τα 4 εκατ. ετησίως.

Στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων, εξετάζεται επίσης η διεξαγωγή, μέσα από το δίκτυο των ΕΛΤΑ, της διακίνησης του συνόλου των λαχνών της «Ελληνικά Λαχεία Α.Ε.», όπως και η εξόφληση των κερδών από τα λαχεία.

Στο σχεδιασμό περιλαμβάνεται η μελλοντική έκδοση λαχνών ΣΚΡΑΤΣ, που θα πωλούνται αποκλειστικά από τα καταστήματα και πρακτορεία των ΕΛΤΑ και μέρος των εσόδων θα διατίθεται για την ενίσχυση κοινωφελών δράσεων.

«Στην κατεύθυνση εμπλουτισμού τού προϊοντικού τους χαρτοφυλακίου, η συνεργασία ΕΛΤΑ και Ελληνικών Λαχείων αναμένεται να ενισχύσει τα έσοδα, τη ρευστότητα και την κερδοφορία των ΕΛΤΑ», αναφέρουν στελέχη της κρατικής ταχυδρομικής εταιρείας.

iPhone και iPad

Παράλληλα, χθες τα ΕΛΤΑ ανακοίνωσαν ότι προχώρησαν στην ψηφιοποίησή τους, μέσω κινητού τηλεφώνου. Ετσι, η πρώτη έκδοση της εφαρμογής των ΕΛΤΑ για iPhone και iPad είναι διαθέσιμη στο AppStore.

Γενικότερα, στόχος των ΕΛΤΑ είναι η ενδυνάμωση των υπηρεσιών, πέρα από το κλασικό ταχυδρομείο (πρόσφατα λανσαρίστηκε και η υπηρεσία «Φάρμακο στο Σπίτι»), το οποίο έχει μειωθεί, ελέω κρίσης.

Είναι γνωστό ότι σημαντική απειλή αποτελεί και η ηλεκτρονική διακυβέρνηση που εφαρμόζεται στο δημόσιο τομέα, όπως για παράδειγμα η αποκλειστικά πλέον ηλεκτρονική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, μέσω του Διαδικτύου.

Ακόμη, δεν θα πρέπει να παραλειφθεί η τάση συγκέντρωσης (μέσω των σχετικών συνενώσεων) που κυριαρχεί στον τραπεζικό κλάδο, ο οποίος αποτελεί το μεγαλύτερο πελάτη των ΕΛΤΑ. Ενδεικτικό είναι ότι ο κύκλος εργασιών των ΕΛΤΑ, σε επίπεδο μητρικής εταιρείας, ανήλθε πέρσι στα 364,9 εκατ., έναντι 400,5 εκατ. το 2012, μειωμένος κατά 8,9%.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Συνεργασίες/Προγραμματα
ΕΛΤΑ
Κρατικά Λαχεία