Έντυπη Έκδοση

Επιτροπή αποφασίζει για τον Ηρόδοτο

Ειδική τριμελής επιτροπή, που συστάθηκε με απόφαση του Δ.Σ. της ΕΠΟ, θα αποφασίσει για την τύχη του Ηροδότου με αφορμή το θάνατο του φιλάθλου του Εθνικού Κωνσταντίνου Κατσούλη, ο οποίος υπέκυψε έπειτα από χτυπήματα που δέχθηκε στο κεφάλι από οπαδούς της κρητικής ομάδας στο γήπεδο της Ν. Αλικαρνασσού, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής.

Θα εκδοθεί σύντομα απόφαση σε πρώτο βαθμό για τον Ηρόδοτο Θα εκδοθεί σύντομα απόφαση σε πρώτο βαθμό για τον Ηρόδοτο  Τα μέλη της επιτροπής είναι οι Γιάννης Παπακωνσταντίνου, Βαγγέλης Τοπολιάτης και Γιώργος Γκιρτζίκης, που πιθανότατα σήμερα θα εξετάσουν το φάκελο της υπόθεσης και θα εκδώσουν απόφαση σε πρώτο βαθμό. Από το Γουδή διέρρευσε ότι ο Ηρόδοτος θα αποβληθεί από το πρωτάθλημα κι αν αυτή είναι η ποινή, τότε η ομάδα έχει δικαίωμα έφεσης, η οποία θα εξεταστεί σε δεύτερο βαθμό από το Δ.Σ. της ΕΠΟ.

Στο άρθρο 41, παρ. 6 του Καταστατικού της ΕΠΟ αναφέρεται ότι «το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ δύναται σε όλως εξαιρετικές περιπτώσεις, ως π.χ. βάναυσης προσβολής του αθλήματος του ποδοσφαίρου, να συγκροτεί ειδική επιτροπή από μέλη του, η οποία θα εκδικάζει τις υποθέσεις αυτές σε πρώτο βαθμό και θα επιβάλλει τις προβλεπόμενες από τις κείμενες αθλητικές διατάξεις κυρώσεις. Σε δεύτερο βαθμό θα επιλαμβάνεται η ολομέλεια του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ».

Ο Ηρόδοτος είχε κληθεί σε απολογία από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ και η ποινή που του επιβλήθηκε (δεν ανακοινώθηκε) ήταν δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και χρηματικό πρόστιμο. Ο Γιώργος Σαρρής έκρινε ότι πρέπει να πάρει πάνω του μία τόσο σοβαρή υπόθεση και γι' αυτό χθες εισηγήθηκε στο Δ.Σ. να συσταθεί ειδική τριμελής επιτροπή που θα επιβάλει την τιμωρία στο σύλλογο του Ηρακλείου.

Υπό την αιγίδα του υφυπουργείου Αθλητισμού θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο στις 14-15 Νοεμβρίου πανελλαδική σύσκεψη των ΕΠΣ με θέμα την οπαδική βία. Αυτό συζητήθηκε και αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στη ΓΓΑ με πρωτοβουλία πολιτικών και ποδοσφαιρικών φορέων της Κρήτης, με αφορμή τα γεγονότα στον αγώνα Ηρόδοτος-Εθνικός που στοίχισαν τη ζωή στον Κατσούλη.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Ποδόσφαιρο
Ηρόδοτος
ΕΠΟ
Αθλητικό ρεπορτάζ
Αυτοκτονίες/Θάνατοι/Δυστυχήματα