Έντυπη Έκδοση

Υπουργός Αλαμουντίν

**Από κείμενο του Τάκη Καραγιάννη στο: www.protagon.gr

«Σε, περίπου, κυβερνητική φιέστα εξελίσσεται η επίσκεψη των νομικών, με τη σύζυγο Κλούνεϊ να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και των φακών. «Θα τα καταφέρουμε» δήλωσε, μπαίνοντας στη συνάντηση με τον υπουργό Πολιτισμού Κ. Τασούλα.(...).

Μέτρησα περισσότερους δημοσιογράφους και κάμερες στο "Μ. Βρετάννια" τη Δευτέρα το βράδυ από ό,τι στη Βουλή την Παρασκευή. Χθες ήταν η Αμάλ Αλαμουντίν που έφτασε στο ξενοδοχείο, τις προάλλες ήταν η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Σε οποιοδήποτε σοβαρό κράτος του κόσμου η εικόνα θα ήταν αντίστροφη.(...).

Το θλιβερό με την όλη υπόθεση δεν είναι η Αλαμουντίν. Είναι μία γοητευτικότατη 36άρα κοσμοπολίτισσα, επιτυχημένη δικηγόρος εξ όσων διαβάζω, η οποία παντρεύτηκε τον πιο διάσημο εργένη (...), ο οποίος δεν αποκλείεται να είναι κυβερνήτης σε κάποια πολιτεία των ΗΠΑ σε λίγα χρόνια (άρχισαν ήδη δημοσιεύματα που τον θέλουν και στον Λευκό Οίκο).(...).

Το θλιβερό με την όλη υπόθεση δεν είναι ούτε τα media.(...)Είναι τα ίδια που (...), Οκτώβρη μήνα, δείχνουν ρεπορτάζ για τη Μύκονο του Αυγούστου την ώρα που στον κόσμο θερίζουν ο Ebola κι οι τζιχαντιστές του ISIS. Πολλά προβλήματα, αλλά τι να προσάψεις; Εξάλλου, ζούμε στη χώρα που η έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ για τη φτώχεια είναι συμπιεσμένη ανάμεσα σε αρχαίους τάφους κι επιστροφή μαρμάρων. Συνήθισες.

Το θλιβερό με την όλη υπόθεση είναι ο πολιτικός κόσμος. Σήμερα, Τρίτη, η Αλαμουντίν θα συναντηθεί με τον Τασούλα, αύριο με τον Σαμαρά. Δεν είναι θλιβερό που 30 χρόνια μετά τη Μελίνα δεν έχει υπάρξει ένας υπουργός Πολιτισμού να θέσει το δικό του όραμα στο τραπέζι; Που δεν έχει βρει ένα θέμα να το υψώσει ψηλά ως έμβλημα της θητείας του και να το βάλει στο επίκεντρο της πολιτικής του; Είμαστε σαν τα μηρυκαστικά. Μασάμε και ξαναμασάμε την ίδια καραμέλα. Μάρμαρα, αρχαίοι τάφοι, αρχαιολαγνεία. Η ίδια καραμέλα από την εποχή που η Μερκούρη έκανε καμπάνιες στο εξωτερικό για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα, απαιτώντας να μην τα αποκαλούν Ελγίνεια. Γραφικοί όπως οι ίδιες απεικονίσεις των Μαρμάρων σε t-shirt και κούπες στα μαγαζιά στο Μοναστηράκι.(...)».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Στη στήλη
Τυπογραφείο