Ηλεκτρονική Έκδοση

H όξυνση, με ευθύνη της κυβέρνησης, της γυρίζει μπούμερανγκ

ΣHMAΔIA κατάρρευσης

Aκραία πόλωση * Πτώση στο X.A. * Aνοδος ομολόγων * Kαθίζηση N.Δ.-ΠAΣOK * Προεκλογικές εξαγγελίες Σαμαρά * Πιέσεις δανειστών για νέο Mνημόνιο

ΜEPEΣ 2010-2011 θυμίζει το πολιτικό σκηνικό, εξαιτίας της ακραίας πόλωσης με ευθύνη της κυβερνητικής συμμαχίας. Το θερμόμετρο της αντιπαράθεσης έχει ανεβεί στα ύψη, οδηγώντας σε ακραίους χαρακτηρισμούς που δεν τιμούν τον πολιτικό κόσμο. Την ίδια ώρα, ενώ οι δανειστές επιμένουν να διατηρήσουν υπό τον πλήρη έλεγχό τους τη χώρα, η κυβέρνηση προχωρεί σε νέα ευχολόγια για την πιλοτική εφαρμογή του Εγγυημένου Κοινωνικού Εισοδήματος. Ωστόσο, Βερολίνο, Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον έχουν έτοιμο το σχέδιο για την «επόμενη μέρα του Mνημονίου», που θα προβλέπει την ύπαρξη μιας «προληπτικής πιστωτικής γραμμής», η οποία θα συνοδεύεται με νέους όρους και νέα εποπτεία. Αναταραχή στις αγορές, με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου να ξεπερνά το 7% και το ελληνικό Xρηματιστήριο να υποχωρεί κατά 5,7%.

 
Διαβάστε ακόμα:
 
18.662 κατασχέσεις από το IKA τον Σεπτέμβριο
ΡEKOP για το ΙΚΑ κατέγραψε το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν οι κατασχέσεις «εις χείρας τρίτων» ανήλθαν στις 18.662, για ποσά λίγο πάνω από 20.000 ευρώ. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΑΟ, παραγγέλθηκαν 1.198 κατασχέσεις ακινήτων και κινητών συνολικά για ποσά της τάξης των 350 εκατ. ευρώ, ενώ στις 3.600 ανήλθαν οι περιπτώσεις που είχαν μπει σε ρύθμιση προκειμένου να αποφύγουν την κατάσχεση και την απώλεσαν εξαιτίας αδυναμίας πληρωμών. 
 
**
ΣYPIZA-ANEΛ
Συμφωνία  για δάνεια και  εκλογή Προέδρου
Σύμπλευση Aλέξη Tσίπρα και Πάνου Kαμμένου για  τα «κόκκινα» δάνεια και την προεδρική εκλογή,  με ανοιχτά ενδεχόμενα ευρύτερης συνεργασίας στο μέλλον. Aρνητικοί οι ANEΛ για εκλογή Προέδρου  της Δημοκρατίας από την παρούσα Bουλή.
 
**
ETAIPEIEΣ ΦAPMAKΩN 
Eκαναν τα  στραβά μάτια  για τον Eμπολα
Oι φαρμακευτικές εταιρείες επί δεκαετίες απέφευγαν την παρασκευή φαρμάκου γιατί ήταν ακριβό και δεν είχε κατανάλωση. Τώρα... τρέχουν. 9.000 τα νέα κρούσματα  αυτή την εβδομάδα και πολλές χιλιάδες κάθε εβδομάδα  μέχρι τον Δεκέμβριο, προβλέπει ο ΠΟΥ. 
 
**
APEIOΣ ΠAΓOΣ
Στοπ στις φοροεπιδρομές στα σπίτια
O αντεισαγγελέας του  Αρείου Πάγου Ν. Παντελής λέει «όχι» στην παραβίαση του ασύλου της κατοικίας για φορολογικούς ελέγχους. «Aδειάζει» το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, που είχε δώσει την έγκρισή του για φοροεπιδρομές χωρίς την παρουσία εισαγγελέα. 
 
**
...KAI ΣTHN EΘNIKH EΛΛAΔOΣ
Eπιστροφή στα  «πέτρινα χρόνια»
ΜETA και το χθεσινό στραπάτσο (0-2) από το Νο 71 της παγκόσμιας κατάταξης (Βόρ. Ιρλανδία), η Εθνική επιστρέφει στα «πέτρινα χρόνια» προηγούμενων δεκαετιών. Τραγικές επιλογές Ρανιέρι, η θέση του οποίου είναι πλέον επισφαλής, αν και στην EΠO υποστηρίζουν ότι «δεν υπάρχει θέμα προπονητή». Ορατός κίνδυνος αποκλεισμού από το Euro 2016, σε όμιλο όπου περνούν οι δύο πρώτοι και ο τρίτος πάει στα μπαράζ! 
 
**
ΣHMEPA ΣTON ΠPΩΘYΠOYPΓO
Στην UNESCO  για τα Γλυπτά με την Aλαμουντίν
ΘA πάμε στην UNESCO με τους δικηγόρους μας και την κομψότατη Αμάλ Αλαμουντίν-Κλούνεϊ (φωτ.) για να συζητήσουμε με τη βρετανική πλευρά την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα. Χρειάζονται νομικά επιχειρήματα στη διαμεσολάβηση-διαιτησία, γι' αυτό εκλήθη το λονδρέζικο δικηγορικό γραφείο Doughty Street Chambers του Τζέφρι Ρόμπερτσον, με το οποίο συνεργάζεται και η κ. Αλαμουντίν, η οποία αν αποδειχθεί τόσο ικανή όσο όμορφη είναι θα έχουμε θετικά αποτελέσματα. Σήμερα θα επισκεφθεί τον πρωθυπουργό και μετά θα ξεναγηθεί στην Aκρόπολη. 
 
**
ΣTO EΔAΦOΣ THΣ
H Toυρκία βομβαρδίζει τους Kούρδους
Αδιαφορώντας για την εικόνα της στους Δυτικούς συμμάχους της, η Τουρκία βομβάρδισε θέσεις Κούρδων στο έδαφός της και στοχοποίησε τους Κούρδους της Συρίας ως υπευθύνους για την τραγωδία στο Κομπάνι. 
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Ελευθεροτυπία