Ηλεκτρονική Έκδοση

Συνομιλίες Πούτιν-Ποροσένκο για την ανατολική Ουκρανία

Στη διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Μιλάνο στις 16 και 17 Οκτωβρίου οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Ουκρανίας θα εξετάσουν το θέμα της προμήθειας φυσικού αερίου, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης πιθανά μέτρα για την αποκατάσταση της ειρήνης στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Πούτιν - Ποροσένκο (φωτ.αρχείου) Πούτιν - Ποροσένκο (φωτ.αρχείου) Η ρωσική Gazprom έκοψε τις προμήθειες αερίου προς την Ουκρανία τον Ιούνιο, μετά την αποτυχία του Κιέβου να αποπληρώσει το χρέος του για το αέριο. Η Ευρώπη προμηθεύεται το ένα τρίτο των αναγκών της σε αέριο από τη Ρωσία, με το ήμισυ αυτού να αντλείται μέσω της Ουκρανίας.

Στην ευρασιατική συνάντηση στο Μιλάνο θα παραστούν επίσης οι πρωθυπουργοί της Ιταλίας, της Βρετανίας και η καγκελάριος της Γερμανίας. Ο Πέτρο Ποροσένκο έχει ήδη δηλώσει ότι θα συζητήσει το ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία και το πως θα τηρηθεί πλήρως η συμφωνία εκεχειρίας ενώ ήδη φιλορώσοι και ουκρανοί από το Σάββατο έχουν δεσμευτεί για κατάπαυση του πυρός, τουλάχιστον για πέντε ημέρες.

(Πηγή:Reuters,DW)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ρωσία
Ουκρανία
Φυσικό αέριο