Ηλεκτρονική Έκδοση

Διαδηλώσεις και αστυνομική βία στο Χονγκ Κονγκ

Σάλος έχει προκληθεί στο Χονγκ Κονγκ μετά τις καταγγελίες για υπερβολική χρήση βίας από την αστυνομία κατά τη διάρκεια επιχείρησης απομάκρυνσης διαδηλωτών του Occupy Central. Το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο TVB μετέδωσε βίντεο που γρήγορα κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο και δείχνει ομάδα αστυνομικών να οδηγεί έναν διαδηλωτή με χειροπέδες σε μία γωνία και να τον χτυπά.

Οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ο διαδηλωτής ονομάζεται Κεν Τσανγκ και είναι μέλος του φιλοδημοκρατικού Κόμματος των Πολιτών. Κάποιοι βουλευτές, μάλιστα, έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες του Τσανγκ που φέρει μελανιές και μώλωπες.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι διεξάγεται έρευνα για το περιστατικό, ενώ ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας Λάι Τουνγκ-Κγουόκ είπε ότι στους αστυνομικούς οι οποίοι εμφανίζονται στο βίντεο να χρησιμοποιούν "άσκοπη βία εις βάρος ενός συλληφθέντος" ανατέθηκαν άλλα καθήκοντα.Η Διεθνής Αμνηστία καταδίκασε τον ξυλοδαρμό του διαδηλωτή κάνοντας λόγο "για μία βάρβαρη επίθεση εναντίον ενός συλληφθέντος ο οποίος δεν συνιστά απειλή για την αστυνομία".
 
Οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση σπρέι πιπεριού και συνέλαβαν 45 άτομα λίγο πριν από τα ξημερώματα στην προσπάθεια να απομακρύνουν τους διαδηλωτές από μία σήραγγα κοντά στο αρχηγείο της κυβέρνησης. Οι διαδηλωτές του κινήματος υπέρ της δημοκρατίας Occupy Central ζητούν εκλογκή αυτονομία καθώς και την παραίτηση του κυβερνήτη της πρώην βρετανικής αποικίας Λιουνγκ Τσουνγκ-Γινγκ.

(Πηγή:BBC, ΑΜΠΕ)
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Χονγκ Κονγκ