Ηλεκτρονική Έκδοση

Ξεκίνησε η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης

Με μειωμένες τιμές που ξεκινούν από 1,04 ευρώ το λίτρο, έναντι 1,28 ευρώ που ήταν η τιμή κατά την έναρξη της χειμερινής περιόδου πέρυσι και 1,26 ευρώ στη λήξη, τον Απρίλιο του 2014, αλλά με χαμηλή ζήτηση ξεκίνησε σήμερα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης στην αγορά.

Στην περιφέρεια η τιμή του πετρελαίου κλιμακώνεται μέχρι 1,1 ευρώ, ενώ για όσους δικαιούνται επίδομα θέρμανσης η τιμή θα είναι 35 λεπτά χαμηλότερη. Ξεκινά δηλαδή από το επίπεδο των 70 λεπτών. Όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές, η εφαρμογή υποβολής αιτήσεων για την εξασφάλιση του σχετικού επιδόματος θα «ανοίξει» στο Taxisnet τις προσεχείς ημέρες.

Η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης κατά 30% και η υποχώρηση των διεθνών τιμών του πετρελαίου είναι οι αιτίες για την υποχώρηση των τιμών, σύμφωνα με πηγές της αγοράς.

Ωστόσο, η αγοραστική κίνηση σήμερα, πρώτη ημέρα διάθεσης του πετρελαίου στην αγορά παρέμεινε περιορισμένη, λόγω των καιρικών συνθηκών που παραμένουν καλές, ενώ πηγές της αγοράς εκτιμούν ότι ορισμένοι καταναλωτές περιμένουν ενδεχομένως περαιτέρω πτώση των τιμών το επόμενο διάστημα.

Επίσης, την ανάρτηση της επικαιροποιημένης λίστας των πρατηρίων της Α’ και Β’ Φάσης του συστήματος εισροών εκροών, τα οποία στέλνουν στοιχεία στη ΓΓΠΣ, ανακοίνωσε ότι ανάρτησε σήμερα στον ιστότοπο ανοικτών δεδομένων της Ελληνικής Κυβέρνησης τo υπουργείο Οικονομικών.

Η λίστα είναι διαθέσιμη στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://data.gov.gr/dataset/45/ και αφορά 1.900 πρατήρια, επί συνόλου 2.378, που αποστέλλουν στοιχεία στην ΓΓΠΣ.

Σήμερα το ποσοστό συμμόρφωσης σε ό,τι αφορά την αποστολή στοιχείων είναι 80%, από 60% που ήταν πριν από έναν μήνα.

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, το Υπουργείο Οικονομικών συνεχίζει με την ίδια ένταση τις προσπάθειες για την εφαρμογή του συστήματος εισροών- εκροών στη διακίνηση υγρών καυσίμων και την πάταξη του λαθρεμπορίου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Πετρέλαιο θέρμανσης
Οικονομική κρίση