Ηλεκτρονική Έκδοση

Λιάτσος: Είχα αξιόπιστη πηγή για τα περί χρηματισμού βουλευτών

Στον εισαγγελέα: Σκουρλέτης, Ν. Κωνσταντόπουλος, Καμμένος, Κουβέλης και Δραγασάκης

Τελευταία ενημέρωση:

Σε αξιόπιστες πηγές, τις οποίες αρνήθηκε να αποκαλύψει επικαλούμενος το δημοσιογραφικό απόρρητο, απέδωσε το δημοσίευμα περί χρηματισμού βουλευτών, ενόψει εκλογής προέδρου Δημοκρατίας, ο διευθυντής της εφημερίδας «Kontra News», Αιμίλιος Λιάτσος.

Μετά την κατάθεσή του ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών, καθώς διατάχθηκε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει τελεστεί η αξιόποινη πράξη της δωροδοκίας βουλευτή, ο δημοσιογράφος είπε «καλώς διατάχθηκε η δικαστική έρευνα. Θα αναζητηθεί η αλήθεια και ελπίζω να υπάρχουν αποτελέσματα. Είναι σε εξέλιξη η δικαστική έρευνα και δεν μπορώ να αποκαλύψω τι κατέθεσα. Επικαλέστηκα το δημοσιογραφικό απόρρητο, αλλά θεωρώ την πηγή μου απολύτως αξιόπιστη».

Στην ίδια γραμμή ο νομικός εκπρόσωπος της εφημερίδας, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δήλωσε: «Όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ προέρχονται από αφηγήσεις αξιόπιστων ανθρώπων. Ο κ. Λιάτσος, όμως, δεν παραβίασε τα ιερά και όσια της δημοσιογραφίας. Δεν αποκάλυψε την πηγή του».

Στον εισαγγελέα κλήθηκε να καταθέσει την Πέμπτη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή επικαλέστηκε το επίμαχο δημοσίευμα, που άνοιξε νέο γύρο πολιτικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση.

Κατάθεση στον εισαγγελέα έχει κληθεί να δώσει την ερχόμενη Δευτέρα ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος σε προγενέστερο χρόνο είχε προβεί σε ανάλογες καταγγελίες.

Επίσης ως μάρτυρες έχουν κληθεί να καταθέσουν  πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. Πάνος Καμμένος, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης.

Newsroom Enet, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Προεδρία της Δημοκρατίας
Δικαστικό ρεπορτάζ
Βουλή
Για το ίδιο θέμα
Σκουρλέτης: Κανείς από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μίλησε για αργυρώνητους βουλευτές