Ηλεκτρονική Έκδοση

Πανκ επιδόρπια

Με παρελθόν σε σκληροπυρηνικές πανκ μπάντες της αμερικανικής σκηνής, ο σεφ Μπρουκς Χέντλεϊ κυκλοφορεί νέο βιβλίο με συνταγές για τα γλυκά του αλλά και με ένα βίντεο που δείχνει ότι δεν ξέχασε τις παλιές του συνήθειες.

Τι δουλειά έχει ένα άρθρο για την σημασία των Dead Kennedys στη μουσική σκηνή ανάμεσα σε συνταγές για γλυκά. Τι νόημα έχει μια φωτογραφία των Misfits πάνω από ένα λαχταριστό επιδόρπιο. Και πως ο φημισμένος παραγωγός του ανεξάρτητου ροκ Στιβ Αλμπίνι γράφει πρόλογο για ένα βιβλίο συνταγών.

Ο Μπρουκς Χέντλεϊ μπορεί κατά καιρούς να εξαπέλυε καταιγιστικούς πανκ ρυθμούς σε μπάντες όπως τους Born Against και τους Universal Order of Armageddon, όμως τα τελευταία χρόνια είναι ο pastry chef του βραβευμένου, με τέσσερα αστέρια Μισελέν, ιταλικού εστιατορίου Del Posto στην Νέα Υόρκη.

Έχοντας μάθει ουσιαστικά να μαγειρεύει στις περιοδείες των συγκροτημάτων που συμμετείχε, όταν ήρθε το πλήρωμα του χρόνου παράτησε την μουσική και δοκίμασε την τύχη του στις κουζίνες αφού «η μαγειρική είναι η μόνη τέχνη που χωρίς αυτήν ο άνθρωπος κυριολεκτικά πεθαίνει».

Άλλα στο νέο βιβλίο του «Fancy Desserts» ο Χέντλεί παραμένει πιστός στην παλιά του εμμονή, τον πανκ θόρυβο, και καταφέρνει να τον στριμώξει ανάμεσα στις γλυκές γεύσεις που επινόησε. Και για να δείξει ότι δεν ξέχασε την πανκ σκηνή γύρισε και ένα απολαυστικό βίντεο- διαφήμιση για το βιβλίο του σε σκηνοθεσία του Έρικ Βάρχαιμ με πρωταγωνιστή τον Ίαν Σβενόνιους τον βετεράνο τραγουδιστή των The Make-Up. Η προσευχή του αμαρτωλού στο θεό των γλυκισμάτων είναι απερίγραπτη.

Το βίντεο για το βιβλίο συνταγών του Χέντλεϊ:

 

Brooks Headley's FANCY DESSERTS from workingpastry on Vimeo.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Μουσική