Ηλεκτρονική Έκδοση

Σε «μικροκομματικές αψιμαχίες» αποδίδει ο Βενιζέλος το χρηματιστηριακό κραχ

Προσπάθεια πολιτικής αποσταθεροποίησης μέσα από «εσωτερικές μικροκομματικές αψιμαχίες «βλέπει» ο Ευάγγελος Βενιζέλος πίσω από την καθίζηση του ελληνικού χρηματιστηρίου.

Κληθείς να σχολιάσει τη βουτιά που σημειώνει ο Γενικός Δείκτης Τιμών στο χρηματιστήριο της Αθήνας και την εκτόξευση των επιτοκίων των ομολόγων δήλωσε ότι «το μεγαλύτερο εμπόδιο που έχουμε αυτήν τη στιγμή στη δύσκολη διαπραγμάτευση για την έξοδο από την κρίση και από το Μνημόνιο, για την αλλαγή σελίδας στην πορεία της χώρας, είναι η αμφισβήτηση της πολιτικής σταθερότητας».

Όπως είπε ακόμα, μετά τη συνάντηση που είχε με την αντιπρόεδρο και υπουργό Εξωτερικών της Μολδαβίας Ναταλία Γκέρμαν, «βλέπουμε τώρα σκηνές από ένα μέλλον, που πρέπει να αποφύγει ο ελληνικός λαός. Βλέπουμε πόσο εύθραυστη είναι η κατάσταση και ότι όσο είναι σημαντικό το να είμαστε ενωμένοι και συστρατευμένοι για να πετύχουμε την έξοδο από το Μνημόνιο, άλλο τόσο είναι επικίνδυνο να μετατρέψουμε εσωτερικές μικροκομματικές αψιμαχίες σε επιχείρημα των αγορών εναντίον μας. Άρα ο καθένας πρέπει να καταλάβει πως ό,τι λέμε και ό,τι κάνουμε εδώ στην Ελλάδα αμέσως εξάγεται και λειτουργεί, είτε υπέρ, είτε κατά, της χώρας. Δυστυχώς τώρα λειτουργεί κατά».

Παράλληλα σε ερώτηση για τα περί χρηματισμού βουλευτών ενόψει της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «αθλιότητα», την όλη ιστορία και πρόσθεσε ότι πρόκειται για «σταλινικού τύπου επιχείρηση προληπτικής συκοφάντησης της ανεξάρτητης, διαφανούς και κατά συνείδηση ψήφου των βουλευτών».

Newsroom Enet, με πληροφορίες από  ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΠΑΣΟΚ
Χρηματιστήριο Αθηνών
Προεδρία της Δημοκρατίας
Για το ίδιο θέμα
Σαμαράς προς ΣΥΡΙΖΑ: Υπονομεύετε τη σταθερότητα
«Έξοδος στις αγορές», με επιτόκια... μνημονίου 2010