Ηλεκτρονική Έκδοση

Δύο εισιτήρια στην τιμή του ενός για το Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Δύο εισιτήρια στην τιμή του ενός για έξι ταινίες που θα προβληθούν στο πλαίσιο του 27ου Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου μπορούν να επωφεληθούν οι δέκα πρώτοι που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον.

 Ειδικότερα, ένα επιπλέον εισιτήριο για κάθε προβολή μπορούν να κερδίσουν οι 10 πρώτοι που θα κάνουν τηλεφωνική κράτηση στο 21110 96 515 (από τις 12:00 έως τις 20:00, από τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου. 

Η προσφορά ισχύει για τις εξής ταινίες/ προβολές:

Κυριακή 19/10/2014

ΑΣΤΥ 7.30 Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΛΑΖΑΡΕΣΚΟΥ / The Death of Mr. Lazarescu, 150’ του Cristi Puiu (8 έλληνες σκηνοθέτες προτείνουν)

Ο μοναχικός κος Λαζαρέσκου, καλεί το ασθενοφόρο και ο τραυματιοφορέας, που φτάνει αποφασίζει ότι πρέπει να τον πάει στο νοσοκομείο. Ξαφνικά τον στέλνουν σε άλλο, και μετά σε άλλο, και στη συνέχεια σε ένα ακόμη... Η νύχτα απλώνεται και δεν μπορεί να βρεθεί νοσοκομείο. Η υγεία του αρχίζει να επιδεινώνεται γρήγορα. Την ταινία προλογίζει ο Γιάννης Οικονομίδης.

ΑΣΤΥ 10.15 DIPLOMATIE / Diplomacy, 88’ του Volker Schlöndorff (Avant Premiere)

Με βάση ένα σημαντικό θεατρικό έργο του Cyril Gely, o Σλέντορφ ζωντανεύει εξαιρετικά την ιστορική συνάντηση στις 24 Αυγούστου του 1944, ανάμεσα στον Γερμανό Στρατηγό Dietrich von Cholititz και τον Γενικό Πρόξενο της Σουηδίας, Raoul Nordling, στο υπό γερμανική κατοχή Παρίσι, όπου ο Nordling προσπαθεί να πείσει τον αξιωματούχο του Χίτλερ να μην υπακούσει στις διαταγές του Φύρερ να καταστρέψει το Παρίσι.

Τετάρτη 22/10/2014

ΑΑΒΟΡΑ 6.15 ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ, 81’ του Γιώργου Σταμπουλόπουλου (Οι αντικομφορμιστές του ελληνικού σινεμά)

Στα 30 του, ο Δημήτρης ζει στη σκιά της γερμανικής κατοχής και της πρώτης ερωτικής εμπειρίας. Με μικροαστική καταγωγή, είναι κάπως άτολμος και μάλλον έτοιμος να βολευτεί. Γνωρίζει την πλούσια Θάλεια. Ρουτίνα και πάλι. Έρχεται η αλλαγή, η βιοτεχνία στην οποία εργάζεται, κλείνει και ταυτόχρονα γνωρίζει τη Μαρία, πνεύμα προοδευτικό και διδακτικό. Μαζί της θα έρθει σε επαφή με την ώριμη εκδοχή του.

ΑΣΤΥ 10.10 MANGE TES MORTS / Eat Your Bones, 94’ του Jean-Charles Hue (Διεθνές Διαγωνιστικό)

Ο 18χρονος Τζέισον ανήκει σε μια κοινότητα τσιγγάνων. Είναι έτοιμος να γιορτάσει τη βάφτισή του, όταν ο ετεροθαλής αδελφός του, Φρεντ, επιστρέφει μετά από δεκαπέντε χρόνια στη φυλακή. Μαζί με τον νεώτερο αδελφό τους, τον βίαιο Μίκαελ, και τον Χριστιανό ακτιβιστή ξάδελφό τους, οαρχίζουν να ψάχνουν ανάμεσα στους gadjos για να βρουν ένα φορτίο χαλκού.

Πέμπτη 23/10/2014

ΑΣΤΥ 8.00ANDELE / Angels, 97’ της Alice Nellis (Διεθνές Διαγωνιστικό) Οι ζωές κάποιων ανθρώπων παρατηρούνται από αγγελικά πλάσματα. Δεν μπορούν να παρέμβουν ανοιχτά στην εξέλιξη των γεγονότων, μπορούν όμως να προσπαθήσουν να ωθήσουν τα κεντρικά πρόσωπα προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Φυσικά, η τελική επιλογή του τρόπου ζωής του καθενός, είναι μόνο δική του.

Παρασκευή 24/10/2014

ΑΣΤΥ 8.30 Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΝΕΙ / The Time That Remains, 109’ του Elia Suleiman (Αφιέρωμα στον Έλια Σουλεϊμάν) Σε τέσσερα επεισόδια, o Σουλεϊμάν αφηγείται οικογενειακές ιστορίες, συνδυάζοντάς τες με τις δικές του αναμνήσεις, σε μια προσπάθεια να παρουσιάσει ένα πορτρέτο της καθημερινής ζωής των Παλαιστινίων, οι οποίοι φέρουν την ένδειξη ≪Ισραηλινοί-Άραβες, αφού επέλεξαν να παραμείνουν στη χώρα τους και να γίνουν μειοψηφία.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Ταινίες/Σήριαλ/Παραγωγές
Κινηματογράφος