Έντυπη Έκδοση

Κωνσταντοπούλου: Κάνατε τη Βουλή πλυντήριο των σκανδάλων σας

Προκλητική ρύθμιση για τη σωτηρία των υπερχρεωμένων κομμάτων (ειδικά της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ) έκανε δεκτή η κυβέρνηση, την ίδια ώρα που κατάσχονται συντάξεις και μισθοί των υπερφορολογούμενων συμπολιτών μας.

Η τροπολογία κατατέθηκε από τους βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ Κώστα Καραγκούνη και Γιάννη Κουτσούκο λίγες ώρες πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου για το πολιτικό χρήμα και ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, σαν έτοιμος από καιρό, την έκανε αποδεκτή.

Προβλέπει να παραμένει ακατάσχετο το 40% της συνολικής κρατικής επιδότησης που λαμβάνουν τα κόμματα. Στην αιτιολογική έκθεση που συνοδεύει τη ρύθμιση αναφέρεται ότι αυτό είναι αναγκαίο προκειμένου να διασφαλιστεί ένα ελάχιστο έσοδο στα κόμματα, ώστε να εξασφαλίσουν την βιωσιμότητά τους.

100% παρακράτηση

Ο κ. Κουτσούκος μιλώντας στην Ολομέλεια επί του θέματος είπε ότι οι τράπεζες παρακρατούν το 100% της κρατικής χρηματοδότησης λόγω παλαιότερων οφειλών.

Παραδέχθηκε μάλιστα ότι το ΠΑΣΟΚ είναι από οικονομική άποψη χρεοκοπημένο.

Η κατάθεση και ψήφισή της από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ προκάλεσε την έκρηξη της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Η βουλευτής χαρακτήρισε την τροπολογία προκλητικότατη, τονίζοντας ότι την ίδια ώρα που γίνονται κατασχέσεις σε φορολογούμενους για μικρά χρέη και καταδιώκονται από τις τράπεζες, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ επιφυλάσσουν για τους εαυτούς τους ασυλία και προστασία. «Πρόκειται για μια ακόμα ντροπολογία. Εχετε μετατρέψει τη Βουλή σε μηχανισμό ξεπλύματος των δικών σας σκανδάλων», είπε.

Η ίδια επέκτεινε τη συζήτηση και στο φλέγον θέμα με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Να κληθεί ο πρωθυπουργός για να προσδιορίσει στην έρευνα που γίνεται για απόπειρα ή δωροδοκία βουλευτών ποιοι βουλευτές πέραν των 155 της συγκυβέρνησης είναι στο μυαλό του διαθέσιμοι να ψηφίσουν αντίθετα από τη δημόσια στάση τους, κάτι που παρεπέμπει σε υπόγειες διεργασίες», δήλωσε.

Στη συζήτηση παρενέβη ο κ. Καραγκούνης. Εκανε λόγο για αθλιότητες και ζήτησε με τη σειρά του να κληθεί και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την πολιτική εκτίμησή του ότι δεν θα βρεθούν οι 180 βουλευτές.

Μιλώντας για την τροπολογία ο βουλευτής είπε ότι κατατέθηκε προκειμένου τα κόμματα να αποφύγουν εκβιασμούς.

Στην κόντρα συμμετείχε και ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, ο οποίος απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διατύπωσε την άποψη πως «ο κουμπαράς έσπασε και μέσα δεν υπήρχε τίποτα άλλο παρά χείμαρρος λάσπης».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Επιχορηγήσεις
ΣΥΡΙΖΑ
Πολιτικά κόμματα
Δάνεια